Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ κατά της ανεργίας 3η μέρα: Οι διαδηλωτές διανυκτέρευσαν στην Ακράτα και συνεχίζουν για Ξυλόκαστρο (φωτο & βίντεο)


Με αμείωτη αποφασιστικότητα συνεχίζουν για τρίτη ημέρα οι διαδηλωτές από την Πάτρα την πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 3 Απρίλη και αναμένεται να φθάσει την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα.

Με αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Πατρέων θέλει να αναδείξει την
αντιλαϊκή πολιτική που προκαλεί στρατιές ανέργων προς όφελος των μονοπωλίων και απαιτεί μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους αλλά και μέτρα προστασίας για τους άνεργους.

Με την κίνηση αυτή συντάσσονται εκατοντάδες σωματεία, φορείς και σύλλογοι εκφράζοντας τη συμπαράσταση, αλληλεγγύη και συμμετοχή τους.

Η δεύτερη μέρα της μεγάλης πορείας ξεκίνησε τη Δευτέρα νωρίς το πρωί από το Αίγιο, όπου έγινε η πρώτη διανυκτέρευση των διαδηλωτών και αφού πέρασαν από το Διακοφτό ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Ακράτα, όπου έγινε εκδήλωση υποδοχής και η δεύτερη διανυκτέρευση.

Στην Ακράτα διανυκτέρευσαν οι οδοιπόροι που συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία, που ολοκλήρωσαν ήδη σε δύο ημέρες τα πρώτα 67 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Στην εκδήλωση υποδοχής που έγινε, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας, Θεοφάνης Σταυρόπουλος τους καλωσόρισε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και όλων των κατοίκων της πόλης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για το μεγάλο αγώνα κατά της ανεργίας που διεξάγουν και με αυτή την πορεία.


Ακολούθως η Αλέκα Ζαμπάτη, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Ανατολικής Αιγιάλειας, χαιρέτισε την απόφαση του Δήμου Πατρέων για αυτόν το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα, όπως τον χαρακτήρισε, δηλώνοντας ότι η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής συμπαρατάσσεται σε αυτό τον αγώνα.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπογράμμισε ότι από τις κατά τόπους εκδηλώσεις υποδοχής και ανταπόκρισης του κόσμου παίρνουμε δύναμη και κουράγιο για το δύσκολο αγώνα που κάνουμε. Χρειάζεται συσπείρωση και αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, κατέληξε ο δήμαρχος Πατρέων.


Εκδήλωση υποδοχής στο Διακοφτό(Δεύτερη ημέρα)
Στο Διακοφτό τους οδοιπόρους υποδέχτηκαν  ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Θεοφάνης Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διακοφτού Βασίλης Σταυρόπουλος, ο οποίος τους ευχήθηκε «καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς σημείωσε ότι «από τα ορεινά Καλάβρυτα δίνουμε συγχαρητήρια σε αυτή την πρωτοβουλία του δημάρχου Πατρέων. Μια σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, της ανεργίας όλων των ηλικιών, κυρίως όμως των νέων. Θα σας ακολουθήσω μέχρι την Ακράτα. Ο Δήμος Καλαβρύτων συμμετέχει με εργαζόμενους, πολίτες των Καλαβρύτων».
Εξάλλου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Πνοή» Διακοφτού Βάσω Καραπαναγιώτη - Βούλγαρη, η οποία μάλιστα ετοίμασε και τον μπουφέ υποδοχής, τόνισε ότι «ο Σύλλογος είναι στο πλάι, συμμετέχει και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Είμαστε μαζί σας γιατί η ανεργία μάς αφορά όλους».
Εκ μέρους της διοίκησης του Παραρτήματος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας, οΠαναγιώτης Ρεκούτης, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία στην οποία και το Παράρτημα συμμετέχει, υπογράμμισε, ότ, «οι ανάγκες για προσωπικό και στο Δήμο Καλαβρύτων είναι τεράστιες. Ανάγκες που αφορούν την κάλυψη κενών στις υπηρεσίες, κυρίως στην καθαριότητα. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».
Εκ μέρους του Συλλόγου Ανεξάρτητων Ποδηλατών Διακοφτού ο Δημήτρης Νταουσάνης τόνισε ότι πρόκειται για μια «υπέροχη εκδήλωση στην οποία ταχθήκαμε υπέρ».
Από την πλευρά της η Τζένη Κατσιγιάννη, εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Αιγίου, τόνισε ότι «η Ομάδα χαιρετίζει, συμμετέχει και επιβραβεύει την πρωτοβουλία», πρόσθεσε ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και ό,τι έχει κερδηθεί, έχει κερδηθεί με αγώνες».
Επίσης στην εκδήλωση υποδοχής παρευρισκόταν και εκπρόσωπος από το Σύλλογο Φίλων του Οδοντωτού.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αφού ευχαρίστησε όλους, τόνισε ότι «παίρνουμε δύναμη από τη συμπαράστασή σας. Δεν τελειώνουμε. Είναι μια στάση στο μακρύ αγώνα για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Για να υπάρχει προστασία των ανέργων. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να το πετύχουμε. Γιατί είμαστε πολλοί και είναι λίγοι».
Η εκδήλωση στο Αίγιο (Πρώτη ημέρα)
Νωρίτερα, την πορεία είχε «ξεπροβοδίσει» το Αίγιο, με πλήθος κόσμου να βγαίνουν στις πόρτες των μικρομάγαζων, στους φούρνους, στα σιδεράδικα, στις βιοτεχνίες, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα λαϊκά σπίτια στη Ρήγα Φεραίου για να δουν τους εκατοντάδες που βαδίζουν και σήμερα 2η μέρα, με το σύνθημα γραμμένο στα πανό τους «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».
Πολλοί, ξεκινάνε για 2η συνεχόμενη μέρα για να βαδίσουν πάλι όλη τη σημερινή διαδρομή των 28 χιλιομέτρων. Έχουν κούραση, αλλά και πολύ κουράγιο. «Θα το παλέψω όσο πάει». 
Άλλοι, που έρχονται με λεωφορεία από Πάτρα και Αθήνα για να συναντηθούν με όσους διανυκτέρευσαν, φρέσκοι, τρέχουν να προλάβουν την πορεία, ενώ κάποιοι, κυρίως μεγαλύτεροι, τη συνοδεύουν με τα πόδια ως την άκρη της πόλης και μετά παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Δεν έχει σημασία πόσο περπατάει ο καθένας. 
Άλλωστε, από την αρχή ως και σήμερα ο δήμος στο μήνυμά του προς τους χιλιάδες ανέργους, εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους, έχει τονίσει ότι σημασία έχει η συμμετοχή, «να μη μείνει κανείς θεατής» απέναντι στο έγκλημα όσων έχουν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους και κερδίζουν από την ανεργία και την εκμετάλλευση. 
Η πόλη αντηχεί από τα συνθήματα που μπλέκονται με τα τραγούδια που παίζουν από το φορτηγάκι του δήμου που προπορεύεται σε είδος χαιρετισμού: «Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!». «Πού φτάσαμε, να ζητάμε δουλειά», λένε δυο νέοι, «μαύροι» απ' τη δουλειά στο βενζινάδικο. Δυο άλλοι, πάνω σε ένα μηχανάκι που πάει προς την αντίθετη, φωνάζουν κι εκείνοι «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία». Όχι τυχαία.
Έξω απ' την πόλη πια, μέσα από τους πορτοκαλεώνες της αχαϊκής γης που ευωδιάζουν, γύρω στις 11.30 η πορεία έφτασε στα Νικολαίικα. Σύντομη στάση όπου χαιρετίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τάσος Μούσκας και ξανά ο δήμαρχος Αιγιάλειας. 
Στον Ελαιώνα και στα Ζαχλωρίτικα ο κόσμος βγαίνει έξω στις αυλές να υποδεχτεί την πορεία. «Μαμά, φτάνουν!», φωνάζει ένα πιτσιρίκι στο προαύλιο της εκκλησίας. «Μπράβο, παιδιά!», «Καλωσήρθατε»! Διαρκώς αυτές τις ζεστές κουβέντες ακούει η πορεία, που  «απαντάει» με τα δικά της συνθήματα και με το «Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα».
Σήμερα τρίτη ημέρα από την Ακράτα ως το Ξυλόκαστρο
Παρά τον ανοιξιάτικο ήλιο που καίει, οι εκατοντάδες πολίτες που συνεχίζουν την πορεία είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος και της σημερινής μέρας, στο Ξυλόκαστρο. 
3η ΗΜΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ 5 Απρίλη 2016
ΑΚΡΑΤΑ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ απόσταση 32,73 χιλ. – χρόνος 7.16΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Δερβένι – Λυκοποριά - Καμάρι
ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ξυλόκαστρο
Διανυκτέρευση:
1. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου
2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κιάτου (17,42 χιλ.)
http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom