Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Βαριές ποινές σε τρία στελέχη της Marfin για τους νεκρούς του 2010

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης
Πριν από λίγο εκδόθηκε η απόφαση για τον εμπρησμό της Τράπεζας Marfin στη Σταδίου,στις 5 Mαϊου του 2010.
Σημειωτέον ότι κατηγορούμενοι ήταν στελέχη της τράπεζας για παραλείψεις και αμέλεια και όχι οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού,οι οποίοι παραμένουν μετά από τρία χρόνια άγνωστοι κι επομένως ασύλληπτοι.

Βαριές ήταν οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στα στελέχη της τράπεζας, που κατηγορούνταν για το θάνατο τριών ανθρώπων, μεταξύ αυτών και μιας εγκύου γυναίκας.

Το δικαστήριο επέβαλε τη μέγιστη δυνατή ποινή των 10 ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη στο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο και τον υπεύθυνο ασφάλειας Εμμανουήλ Πελονάκη, ενώ τιμώρησε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ενός μήνα τη διευθύντρια του υποκαταστήματος Άννα Βακαλοπούλου και απάλλαξε την υποδιευθύντρια Αναστασία Κούκου.

Η τυχόν έφεση θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ για τους δυο πρώτους. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Η ποινή επεβλήθη με την επιβαρυντική περίσταση για τα πολύνεκρα ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom