Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Αφαντοι οι δολοφόνοι-δραπέτες! - Κόντε Δένδια, αν κατάφεραν να περάσουν στην Αλβανία θα αναλάβετε τις ευθύνες σας;

Ή μήπως θα επιχειρήσετε να ρίξετε τις ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ;

Πάνω από 700 αστυνομικοί, ομάδες της ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και Ειδικές Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν τις τελευταίες μέρες στην Θεσπρωτία,χωρίς όμως αποτέλεσμα.Πρίν από λίγη ώρα,ξεκίνησε μια ακόμα ευρεία σύσκεψη των στελεχών της ΕΛΑΣ στο αστυνομικό μέγαρο στην Ηγουμενίτσα,παρουσία του Δημήτρη Τσακνάκη.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,θα γίνει μια επανεκτίμηση της κατάστασης και θα σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Πλησιάζουν βήμα-βήμα τα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Ένα ακόμη βράδυ πέρασε,χωρίς οι αστυνομικοί να καταφέρουν να βρουν κάποιο ίχνος των Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα στα βουνά της Θεσπρωτίας. Ο χρόνος περνά,και οι αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί, πλησιάζουν βήμα-βήμα τα αλβανικά σύνορα.

Στην περιοχή του Κάτω Ζαλλόγγου,είχαν παραταχθεί όλη την νύχτα,ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις,στήθηκαν ακόμα περισσότερα μπλόκα στην περιοχή του Καλαμά,ενώ δυνάμεις των ΕΚΑΜ παρακολουθούν στενά και το μονοπάτι της Πλακωτής,το οποίο οδηγεί στον Τσαμαντά.

Από την άλλη μεριά του ποταμού,στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας και Ασπροκκλησίου, παρατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, οι οποίες περίμεναν καρτερικά τη μετακίνηση των δραπετών.Όμως,δυστυχώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον,δεν υπάρχει κανένα σημάδι των δραπετών στον ορίζοντα...

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκε στην περιοχή νέα κλοπή αυτοκινήτου ή δικύκλου.Συνεπώς οι Αλβανοί κακοποιοί θα πρέπει να κινούνται πεζοί.

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο Αλβανοί
Επιβεβαιώθηκαν και εργαστηριακά χθες,αργά το απόγευμα,όταν και βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων τα στοιχεία των  Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα.Σύμφωνα με αυτά,βρέθηκε γενετικό υλικό των 2 διαβόητων Αλβανών κακοποιών στο κόκκινο Ford Escord με το οποίο και έφθασαν μέχρι το Σούλι,αλλά και στο Navara που έκλεψαν από την Παραβόλα Αγρινίου.

Σοβαρές ευθύνες
Οι Αλβανοί δραπέτες πέρασαν στην Ήπειρο,μιας και η αστυνομία ήταν παντελώς απούσα!!!
Με άνωθεν εντολές,οι άνδρες της ΟΠΚΕ,είχαν υποχωρήσει από τα βουνά της Ευρυτανίας, ενώ ο αρμόδιος Αντιστράτηγος Δικόπουλος είχε πλέον επιστρέψει στην βάση του στο γραφείο του στην οδό Κατεχάκη στην Αθήνα!Πέταξε δηλαδή την..."καυτή πατάτα",στο αναντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας Δημήτρη Τσακνάκη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Ήπειρο,οι οποίο και καλούνται από προχθές,να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας θα πρέπει να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες του για το μπάχαλο των 160 ημερών που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, συνεχίστηκε στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία, πριν έρθει στην Ήπειρο.

Εάν λοιπόν, οι επικίνδυνοι δραπέτες έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, τότε ο επτανήσιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας θα πρέπει να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες του για το μπάχαλο των 159 ημερών που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, συνεχίστηκε στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία, πριν έρθει εδώ και τρεις ημέρες στην Άρτα και τη Θεσπρωτία. Ή μήπως θα επιχειρήσει να κρυφτεί πίσω από αυτές και να τις ρίξει εκεί όπου δεν ανήκουν;

Συνολικά 162 ημέρες ανθρωποκυνηγητού, από τις οποίες μόνο τις τρεις τελευταίες η ΕΛ.ΑΣ. στάθηκε πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων. Κι αυτό όχι επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στήριξε τη δύσκολη προσπάθειά τους αλλά επειδή τα στελέχη και οι άνδρες της Αστυνομίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το ξέρουμε ότι το κλίμα στα βουνά της Θεσπρωτίας δεν είναι πανηγυρικό και γι' αυτό ίσως ο Νίκος Δένδιας δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στα πεδία των επιχειρησιακών ερευνών.

Συμπερασματικά, εάν τελικά οι Αλβανοί δολοφόνοι κατόρθωσαν να ξεφύγουν θα πρέπει με απόλυτη ψυχραιμία να ασκηθεί κριτική και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου αναλογούν και όχι εκεί που δεν υπάρχουν. Το λέμε αυτό, επειδή η σιωπή Δένδια μας υποδηλώνει ότι δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να φορτώσει ευθύνες στους αστυνομικούς. Βλέπετε, στους πρωταγωνιστές των ερευνών δεν επιτρέπεται ούτε να μιλήσουν αλλά ούτε και να αντιδράσουν!
Πληροφορίες και ρεπορτάζ από http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom