Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Στην καγκελόφρακτη Αθήνα ο γερμανικός λύκος Σόιμπλε - Ολοι οι υποτακτικοί υπέβαλαν τα σέβη τους (φωτο & βίντεο)

Eπί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, o oποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:"Creating the right environment for Growth" θα μιλήσουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης και ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Wolgang Dold.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ομιλία του Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο Χίλτον, στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.
Στην αίθουσα του Χίλτον βρίσκεται πλέον ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε, εκεί όπου θα αρχίσει από λεπτό προς λεπτό η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.
Στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Creating the right environment for Growth» θα μιλήσουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης.
«Ο Σόιμπλε στηρίζει την Ελλάδα»
Την εμπιστοσύνη του Βερολίνου στην Ελλάδα και την επιθυμία του να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για τη στήριξή της μεταφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην Αθήνα.
Η παρουσία μου έχει σκοπό να δείξει ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ότι επιθυμούμε να πράξουμε σε διμερές επίπεδο τα πάντα, προκειμένου να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτόν το δύσκολο δρόμο. Και η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πορεία που οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Tagesthemen του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.
Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε ακόμη την κατανόησή του για τις αντιδράσεις στα νέα μέτρα. Τόνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει έναν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, που καθιστά αναγκαία τα μέτρα προσαρμογής και επανέλαβε ότι η μοναδική πραγματική βοήθεια για τους Έλληνες θα είναι η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
«Ως προς αυτό, είναι σε καλό δρόμο», σημείωσε. «Η Ελλάδα παρουσιάζει ήδη οικονομική ανάπτυξη. Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι πέρυσι. Θα ήταν κρίμα απεργίες και παρόμοιες καταστάσεις να τη θέσουν εκ νέου σε κίνδυνο. Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την οικονομική της ανάπτυξη. Οι εξαγωγές της προς τρίτες χώρες έχουν βελτιωθεί κατά πολύ, η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Όλα αυτά αποτελούν πολύ θετικές εξελίξεις, αλλά η Ελλάδα έχει υπερδιογκωμένη δημόσια διοίκηση. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς ορισμένα μέτρα προσαρμογής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα περί χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει, ενώ, σε ερώτηση περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα ακόμη κούρεμα», αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πρόγραμμα.
«Έχουμε ήδη προδιαγράψει την πορεία μέχρι το 2020. Αυτό το είπαμε ήδη πέρυσι και το έχουμε ανακοινώσει στο κοινοβούλιο. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι αποτελεί έκπληξη. Δεν σχετίζεται με τις εκλογές, αλλά με τη διάρκεια του προγράμματος. Και τώρα, φέτος, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πάει καλύτερα από όσο οι περισσότεροι θεωρούσαν», κατέληξε.
Η αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον όπου σε λίγη ώρα θα μιλήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αρχίζει να γεμίζει με κόσμο.
Αρχίζει σε λίγα λεπτά η εκδήλωση που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποδέχεται στο ξενοδοχείο Χίλτον τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, που συνοδεύει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το παρόν στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου βρίσκεται ήδη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Δείτε τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Δρακόντεια είναι από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας.
Σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου θα μιλήσει σε λίγη ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Το θέμα της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Hilton είναι «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανάπτυξη», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom