Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Τα πήρε όλα και έφυγε στο Λονδινο

Το παρακάτω αποκαλυπτικό δημοσίευμα είναι από το σημερινό Εθνος της Κυριακής και κάποιοι που ξέρουν να διαβάζουν και πίσω από τις γραμμές μιλάνε για άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εγχώριο πολιτικoεπιχειρηματικό σύστημα.
Ισως λένε ο Βενιζέλος να επιχειρεί να στείλει μήνυμα "Κορυδαλλού" στην οικογένεια Παπανδρέου, η ακόμα και ο Γιάννης Στουρνάρας να  "σημαδεύει" τους αντιπάλους του!!!!
Καλή ανάγνωση και προσοχή μην ζαλιστείτε από τα εκατομμύρια και τη διακομματική διαπλοκή.
Ζείδωρον

Αν και διαθέτει πολύ γνωστό επίθετο, ο ίδιος φρόντιζε να περνά σχεδόν απαρατήρητος, ενώ εσχάτως εξαφανίστηκε από τη... μίζερη και γκρίζα ελληνική πραγματικότητα.

Το ΤΤ που δάνεισε το 2009 την εταιρεία του Γριβέα και της Βάτσικα, συχνά-πυκνά εμφανιζόταν και σαν χορηγός σε συνέδρια που διοργάνωνε η C&C.
Το ΤΤ που δάνεισε το 2009 την εταιρεία του Γριβέα και της Βάτσικα, συχνά-πυκνά εμφανιζόταν και σαν χορηγός σε συνέδρια που διοργάνωνε η C&C.
Ο Κυριάκος Γριβέας φρόντισε να απαλλάξει τον εαυτό του και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα από την καταθλιπτική Αθήνα, για μια ήσυχη, πλην όμως αριστοκρατική γειτονιά στο κεντρικό Λονδίνο.
Μπορεί να ξεκίνησε από τη γαλάζια γενιά της ΟΝΝΕΔ, αλλά γοητεύτηκε από την «πράσινη» ανάπτυξη και μετέτρεψε την οικολογική ευαισθησία σε προσοδοφόρα μπίζνα, ενίοτε και χωρίς πραγματική δραστηριότητα.
Ο Κ. Γριβέας ξέρει να δίνει διάρκεια και να αξιοποιεί στο μέγιστο τις φιλίες του και τις καλές γνωριμίες. Η θητεία του στην ΟΝΝΕΔ δεν τον εμπόδισε διόλου να αναπτύξει στενή σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου και κυρίως με τον Νίκο και τον Αντρίκο.
Ο Κ. Γριβέας ξέρει να δίνει διάρκεια και να αξιοποιεί στο μέγιστο τις φιλίες του και τις καλές γνωριμίες.
Ο Κ. Γριβέας ξέρει να δίνει διάρκεια και να αξιοποιεί στο μέγιστο τις φιλίες του και τις καλές γνωριμίες.
Κοσμοπολίτης
Εύχαρις και κοσμοπολίτης στο φέρεσθαι, προσπάθησε να καλύψει τις ανθρώπινες αδυναμίες που συνοδεύουν κάποιον που κατάγεται από τη σκληροτράχηλη Μάνη, αλλά θέλει να επιβιώσει και να κάνει καριέρα στα... σαλόνια.
Στην πραγματικότητα, όμως, ένα πραγματικό «πέπλο μυστηρίου» τύλιγε για χρόνια τα πρόσωπα του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου και συνεταίρου του στις επιχειρήσεις, Αναστασίας Βάτσικα.
Τον Μάιο του 2011 αποσπά άρση ακόμα και της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων που είχε επιβληθεί για την εξασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.
Τον Μάιο του 2011 αποσπά άρση ακόμα και της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων που είχε επιβληθεί για την εξασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.
Τώρα, σταδιακά φωτίζονται πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ζευγαριού, δημιουργώντας νέα ερωτήματα. Το ζητούμενο δεν είναι πλέον τόσο πολύ για το «τι» έγινε, αλλά περισσότερο το «πώς» έμενε στο απυρόβλητο κυρίως τα τελευταία χρόνια της δραστηριότητάς του.
Ο Κυριάκος Γριβέας ήταν φαρμακοποιός. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση με τη σύσταση μιας εταιρείας για επιστημονικές εκδόσεις. Η έδρα της πρώτης εταιρείας του ήταν με ενοίκιο, στο Μαρούσι, σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. μιας πολυκατοικίας. Την ίδια περίοδο η Αναστασία Βάτσικα είχε τη C&C, η οποία διοργάνωνε συνέδρια. 

Μετά τον γάμο τους η εταιρεία αναπτύχθηκε, ενώ αργότερα σύστησαν τις επιστημονικές εκδόσεις «Mondus Vivendi», την εταιρεία επικοινωνίας CIP, είχαν αναλάβει την Diners Club από τη Citibank επί Χρ. Βασιλειάδη, δημιούργησαν την ID Events που είχε αποκλειστική δραστηριότητα την προώθηση τσιγάρων και είχαν πάρει επίσης και την εκμετάλλευση των γνωστών σε όλους ξενοδοχείων «Country Club», τα οποία ήταν σε Ελληνικό, Καρπενήσι, στο Καλτεζιώτη και στο Μικρό Πάπιγκο. Στα «Country Club» και στις επιστημονικές εκδόσεις, εκτός από το ζεύγος Γριβέα, συνιδιοκτήτης ήταν ένας διευθύνων σύμβουλος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, με τον οποίο υπήρχε μια ευρύτερη συνεργασία στα θέματα Υγείας.
Ο Γριβέας και η Βάτσικα γιγάντωσαν τις εταιρείες τους, κυρίως στο σκέλος των συνεδρίων και των επικοινωνιακών προγραμμάτων που αναλάμβαναν για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Στην αρχή οι εταιρείες Glaxo και Yanssen Cilag εισέφεραν στις εταιρείες του Γριβέα πάνω από το 70% του συνολικού τζίρου, αφού διοργάνωναν συνέδρια με χορηγούς τις εν λόγω φαρμακευτικές εταιρείες, τα γραφεία Τύπου τους, αλλά και «ταξίδια κινήτρων».
Οι σχέσεις του Γριβέα και της Βάτσικα με τους γιατρούς και με ορισμένες από τις φαρμακευτικές εταιρείες γίνονταν ολοένα και πιο στενές, αφού κατάφερνε να προωθεί τα συμφέροντά του στο μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, με τα οποία είχε επίσης πολύ στενές επαφές. Η συνεργασία του με πολλούς δημοσιογράφους που κάλυπταν τον κλάδο της Υγείας ευνοούσε τη στρατηγική του, η οποία εν ολίγοις ήταν ένας καλός μεσάζοντας μεταξύ των ΜΜΕ, των γιατρών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι το 2006 ανέλαβε το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαβήτη, όπου συμμετείχαν 16.000 σύνεδροι.
Ο προσανατολισμός των εταιρειών άλλαξε και έγινε «πράσινος» εν μία νυκτί το 2008. Σε μια φιλική παρέα γνωρίστηκε με τους Αντρίκο και Νίκο, αδελφούς του Γ. Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αν και στα νιάτα του ο κ. Γριβέας ήταν οργανωμένος στην ΟΝΝΕΔ, θεωρούσε ότι το «χρήμα» δεν έχει χρώμα.
Οι τρεις οικογένειες ήρθαν πολύ κοντά και έκαναν στενή παρέα. Μάλιστα κάποιες φήμες, που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, έφεραν τους τρεις άνδρες, τον Κυριάκο, τον Αντρίκο και τον Νίκο, να συνεργάζονται στενά σε διάφορα projects.
Οι συμπτώσεις
Οι εκλογές που ανέδειξαν τον Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργό της χώρας έγιναν στις 4 Οκτωβρίου του 2009. Ως διά... μαγείας και αλλεπάλληλων συμπτώσεων, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας (όπως αυτές καταγράφονται στην έκθεση των ορκωτών λογιστών με ημερομηνία 8/6/10) εκτοξεύθηκαν το 2009 σε 18,899 εκατ. ευρώ, από 3,627 εκατ. ευρώ το 2008.
Μια άλλη σύμπτωση είναι ότι το πιστωτικό ίδρυμα που δάνεισε το 2009 την εταιρεία του Γριβέα και της Βάτσικα ήταν το ΤΤ, το οποίο συχνά-πυκνά εμφανιζόταν και σαν χορηγός σε συνέδρια που διοργάνωνε η C&C.Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται, αφού ο εισαγγελέας διερευνά ακριβώς αυτό. Πώς έλαβε η C&C τόσο μεγάλο δανεισμό, αν είχαν δοθεί οι απαραίτητες εγγυήσεις και... πώς αξιοποιήθηκαν τα τεράστια αυτά κεφάλαια και πού κατέληξαν;
Η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην εξαγορά του 50% της Post Bank Green Institute, ποσοστό το οποίο κατείχε ο Κυριάκος Γριβέας. Ποιο ήταν το όφελος του ΤΤ από αυτή την εξαγορά και μάλιστα όταν η διοίκηση γνώριζε ότι ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων του; Μέχρι την ώρα της εξαγοράς το ΤΤ είχε δανείσει τις εταιρείες του Γριβέα και της Βάτσικα με 17 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ήταν 3 εκατ. ευρώ. Τα δεδομένα της εξαγοράς δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ. Δηλαδή δεν ανακοινώθηκε το τίμημα έναντι της εξαγοράς, στους μετόχους, αλλά ούτε οι στόχοι της διοίκησης του ΤΤ που δικαιολογούσαν την εξαγορά.
Το 50% της συγκεκριμένης εταιρείας που απέκτησε το ΤΤ το κατέχει η C&C Green, που ελέγχεται από άλλη εταιρεία, αναφέρουν πληροφορίες και μέχρι αποδείξεως του εναντίου, από τον Κυριάκο Γριβέα. Πάντως, από τις συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΤΤ (άραγε γιατί δεν υπάρχουν αναλυτικές;) προκύπτει ότι στο τέλος του 2010 ο κ. Γριβέας ήταν μέλος του ΔΣ της Post Bank Green Institute, όπως επίσης και η σύζυγός του, και ότι έδρα της εταιρείας ήταν η έδρα του ομίλου C&C του κ. Γριβέα στη Μεταμόρφωση, η έκταση της οποίας ήταν περί τα 1.500 τ.μ.!
Η διοίκηση του ΤΤ ρωτήθηκε τότε από απογευματινή εφημερίδα για την Post Bank Green Institute και δήλωσε ότι «πρόθεση της τράπεζας είναι να έχει συμμετοχή στον τομέα της περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης, ότι θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν και ότι σκοπός της είναι να συγκεντρώσει το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό». Επειτα από αλλεπάλληλες διαδρομές τα κεφάλαια του δανείου έκαναν... φτερά! Και ο Κ. Γριβέας φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη τους. Κατάφερε μάλιστα τον Μάιο του 2011 να αποσπάσει άρση ακόμα και της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων που είχε επιβληθεί για την εξασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου.
Γεννά απορίες
Η απόφαση της ΦΑΕΕ Αθηνών, σε μια στιγμή που ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε πολλές εκκρεμότητες με το Δημόσιο, γεννά, τουλάχιστον, πολλές απορίες. Λίγους μήνες αργότερα, και αφού προηγουμένως είχε τακτοποιήσει τα πρακτικά ζητήματα μετακόμισης και μεταφοράς της εταιρείας του στο Λονδίνο, εγκαταστάθηκε οριστικά στη βρετανική πρωτεύουσα. Μακριά από τα... αδιάκριτα βλέμματα όσων άφησε πίσω του με φέσια.
Εκτοτε, δεκάδες ζημιωθέντες αναζητούν εναγωνίως το δίκιο τους και προστρέχουν στις αρμόδιες Αρχές για τα περαιτέρω, χωρίς αποτέλεσμα. Κατά μία εκδοχή δημιουργήθηκε διάδοχο σχήμα για ένα μέρος των δραστηριοτήτων του κ. Γριβέα, συνεχίζοντας κάποιες από τις συμφωνίες που εκείνος είχε εξασφαλίσει, χωρίς όμως τα «βάρη» των δανείων και των άλλων υποχρεώσεων που είχαν δημιουργήσει οι εταιρείες του κατά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom