Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αστυνομίας Ζωγράφου για την κατάργηση του θεσμού

Συμπολίτες,

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελλάδα. Τη στιγμή που όλες οι χώρες του κόσμου και ειδικά οι Ευρωπαϊκές διαθέτουν ισχυρές Δημοτικές Αστυνομίες, η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως και καταργεί το θεσμό. Την 1η Ιανουαρίου του 2014 η πατρίδα μας αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όντας η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο δήμος μας αριθμεί μόλις 12 Δημοτικούς Αστυνομικούς,
διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι ασκούν καθημερινά 31 αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση, υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο, λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, προστασία πάρκων και παιδικών χαρών, προστασία του περιβάλλοντος, συμμετοχή στα προγράμματα πολιτικής προστασίας, απογραφή συνταξιούχων  κατ’οίκον, επιβλέψει ομαλής λειτουργίας  εμποροπανηγύρεων,  είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους .

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αφενός θα δημιουργήσει κενά αστυνόμευσης στους παραπάνω τομείς,  αφετέρου θα πλήξει την άμεση καθημερινή επαφή με τα προβλήματα των δημοτών.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom