Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

7 νεκροί και 613 τραυματίες στην Αίγυπτο - Τελεσίγραφο στο Μόρσι για παραίτηση ως αύριο


Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 613 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν χτες Κυριακή στην Αίγυπτο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.
Τελεσίγραφο από το κίνημα Τάμαροντ να παραιτηθεί ως αύριο στις 17:00!

Πέντε εκ των νεκρών πυροβολήθηκαν σε πόλεις νότια του Καΐρου.
Δύο ακόμα σκοτώθηκαν εξαιτίας πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε προάστιο της πρωτεύουσας, αναφέρουν ιατρικές πηγές. Εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στο κτήριο ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, ανέφερε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας τραυματισμών που έφεραν από σκάγια καραμπίνας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 613 άτομα τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων. Την Κυριακή, εκατομμύρια διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μόρσι.

Τελεσίγραφο στο Μόρσι για παραίτηση

Το κίνημα Τάμαροντ κάλεσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι να εγκαταλείψει την εξουσία μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τρίτης διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής."Δίνουμε στον Μοχάμεντ Μόρσι προθεσμία για να επιτρέψει στους θεσμούς του κράτους να οργανώσουν πρόωρες προεδρικές εκλογές", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κίνημα Τάμαροντ (εξέγερση στα αραβικά), που έχει την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων και οργανώσεων της μη θρησκευτικής, φιλελεύθερης και της αριστερής αντιπολίτευσης βεβαιώνει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 22 εκατομμύρια υπογραφές για την προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών, δηλαδή αριθμό μεγαλύτερο από τον αριθμό των ψηφοφόρων του Μοχάμεντ Μόρσι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 (13,23 εκατομμύρια). Το ίδιο οργάνωσε τις μεγάλες διαδηλώσεις της Κυριακής κατά τη διάρκεια των οποίων εκατομμύρια Αιγύπτιοι, σύμφωνα με τον στρατό, πραγματοποίησαν πορείες σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωση το κίνημα καλεί τον στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα "να λάβουν σαφή θέση στο πλευρό της λαϊκής βούλησης που εκπροσωπείται από τα πλήθη" ενώ απορρίπτει την έκκληση για διάλογο που απηύθυνε ο πρόεδρος Μόρσι λέγοντας ότι δεν αποδέχεται ημίμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom