Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Στα κάγκελα η ΟΛΜΕ για την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια - Τι θα γίνει με τους μαθητές

- Τι θα γίνει με τους 2.500 εκπαιδευτικούς επαγγελματικών και τεχνικών λυκείων των οποίων καταργείται η οργανική θέση λόγω της κατάργησης 46 ειδικοτήτων. 
- Στον αέρα οι μαθητές που θα πάνε στην τρίτη τάξη των ΕΠΑΛ. 
- Οργισμένη αντίδραση της ΟΛΜΕ για την κινητικότητα στην εκπαίδευση.

Οπως δήλωσε στο Newsit Nίκος Παπαχρήστος, μέλος ΔΣ της ΟΛΜΕ "καταρχάς πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, δεδομένου οτι ανακοινώθηκε η κυβερνητική πρόθεση πριν καν η ομοσπονδία συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας και μάλιστα η συνάντηση αυτή ήταν με πρωτοβουλία της ίδιας της ηγεσίας.

Στον αέρα οι μαθητές που θα πάνε στην τριτη τάξη των ΕΠΑΛ 

Εμείς θεωρούμε οτι είναι αδιανόητη η πολιτική αυτή η οποία ακολουθείται που οδηγεί στις διαθεσιμότητες και σε μεγάλο μέρος στις απολύσεις εκπαιδευτικών. Η εκπαίδευση έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα ήδη εξαιτίας των περικοπών που εχουν υλοποιήσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Δηλώνουμε κατηγορηματικά οτι θα αντισταθούμε στην πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. 

"Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις προθέσεις της με ένα non paper πριν συναντηθεί μαζί μας" δήλωσε εκ μέρους της ΟΛΜΕ ο Νίκος Παπαχρήστος

Παρά τις εξαιρέσεις κάποιων εκπαιδευτικών οι περισσότεροι θα βρεθούν στο προγραμμα της κινητικότητας, που μόνο κατ΄ευφημισμόν λέγεται κινητικότητα καθώς μεγάλο μέρος των συναδέλφων αυτών δυστυχώς θα απολυθούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 46 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Στο ερώτημα τι θα γινει με τα μαθηματα των 46 ειδικοτήτων που καταργούνται και αν αυτά τα μαθήματα θα διδάσκονται από άλλους εκπαιδευτικούς ο κύριος Παπαχρήστος απάντησε "δεν μπορεί να γίνει αυτό, εδώ καταργείται ολόκληρη ειδικότητα. Προφανώς τα μαθήματα αυτά δε θα διδαχθούν". 

Τι θα γίνει με τους μαθητές

"Υπάρχει ένα ερώτημα" προσθέτει ο κύριος Παπαχρήστος "στο τι θα γίνει με τους μαθητές που θα πάνε στην τρίτη τάξη του ΕΠΑΛ και οι οποίοι είχαν ήδη πάρει μια πορεία συγκεκριμένη. Στο ερώτημα αυτό δεν ξέρω πως θα απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας". 

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit ο Νίκος Παπαπαχρήστος:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom