Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ολονύκτιες συγκρούσεις στην Αίγυπτο - 17 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες - Live εικόνα


- 17 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από το πρωί 
- Φήμες και για επτά νεκρούς αστυνομικούς 
- Τανκς στη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο Κάιρο
 - Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δύο πόλεις
- Θα παραμείνουμε στους δρόμους διαμηνύει ο πνευματικός ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο με τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι να μαίνονται σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και στη χερσόνησο Σινά.


Συγκεκριμένα στη χερσόνησο Σινά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέλη της Αλ Κάιντα, κατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο, όπου κατέβασαν τη σημαία της Αιγύπτου και σήκωσαν στη θέση της δική τους σημαία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγου για πέντε νεκρούς αστυνομικούς.

Η κρατική τηλεόραση αργά το βράδυ της Παρασκευής μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Τανκς στη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου

Στο Κάιρο, αιματηρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι από το απόγευμα. Είχε προηγηθεί ο θάνατος τριών διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον Αιγύπτιο πρόεδρο από πυρά του στρατού.

Η γέφυρα 6ης Οκτωβρίου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ αργά το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους στη γέφυρα και τα τανκς του στρατού. Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ, υποστηρικτές και αντίπαλοι του έκπτωτου προέδρου εκσφενδονίζουν ακόμη και βόμβες μολότοφ και καπνογόνα μεταξύ τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά, ενώ οι διαδηλωτές «οπλίζονται» με μπουκάλια και πέτρες.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός θα επέμβει για να δώσει τέλος στις συγκρούσεις που σημειώνονται απόψε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον Μόρσι. «Δεν θα πάρουμε το μέρος κάποιου. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή των διαδηλωτών» δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι. «Ο στρατός θα επέμβει για να χωρίσει» τις δύο αντίπαλες πλευρές, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγειας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 17 επιβεβαιώνοντας όλα όσα μετέδιδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 210.

Επιπλέον πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης απαιτώντας από τον Αλ -Σισι να απελευθερώσει τον Μόρσι. Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν το πεζοδρόμιο και πεταξαν τα σπασμένα κομμάτια προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 21.30 σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα, στο προάστιο Νασρ Σίτι, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών του Μόρσι στο προάστιο Νασρ Σίτι, κάτι που διέψευσε ο εκπρόσωπος του στρατού κάνοντας λόγο για χρήση δακρυγόνων!

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αίγυπτο είναι η είδηση που μετέδωσε πριν λίγο το Γαλλικό πρακτορείο, ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έκαναν έκκληση στους υποστηρικτές τους να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με τον αιγυπτιακό στρατό.

Στο μεταξύ, η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε πως ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ ανακοίνωσε τη διάλυση της Άνω Βουλής.

Δείτε LIVE


Streaming by Ustream

ΚΙ ΕΔΩ LIVE εικόνα του ABC από το Κάιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom