Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη σχολείων, ένα τέλος , επιτέλους !


Γράφει ο  Θόδωρος  Γαλανόπουλος  

Μερικές φορές η κοροϊδία, η αφασία, η ηλιθιότητα και το τέλμα μιας κοινωνίας σε βγάζουν από τα ρούχα σου! Θα έχετε αντιληφθεί πλήρως όλοι, ότι η υπόθεση κατάληψης σχολείων πρέπει να τελειώσει μια για πάντα! Όσο και να βολεύει ορισμένους που δεν θέλουν να δουλέψει το δημόσιο σχολείο και τρίβουν τα χέρια τους, χρήματα δυστυχώς για πέταμα δεν υπάρχουν! 

Αν γυρίσει ο χρόνος πίσω μισθολογικά, πρέπει να γυρίσει και ηθικά και να ξαναεκτιμήσουν οι πάντες το δημόσιο σχολείο! Έτσι λοιπόν οι 10-15 λεβέντες που αποφασίζουν με ένα λουκέτο και με περίσσιο θράσος να κλείνουν ένα σχολείο και  να κάνουν πάρτι με κοκαΐνες και να φιλοξενούν συμπεθέρους από την Αλβανία με Καλάζνικοφ, πρέπει να τελειώσει για πάντα!    

Ακούστε δε και το φτωχό μου το μυαλό  τι θα μπορούσε να γίνει!  Με το που 10-15 καλόπαιδα θα έκλειναν νύχτα το σχολείο  και θα έβαζαν ένα λουκετο και ένα βρωμοπανό της πλάκας, την άλλη μέρα το πρωί, ο διευθυντής θα έπρεπε να πάρει παρουσίες στο πεζοδρόμιο  του σχολείου! Να τηλεφωνήσει άμεσα δε  σε δήμαρχο  και διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι θέλει  μια δυο, τρεις αίθουσες για να κάνει μάθημα!  Οτιδήποτε! Γυμναστήρια, εκκλησιές, άλλα σχολεία με άδειες αίθουσες, ακόμα  δε και το απόγευμα μάθημα σε άλλα σχολεία!   

Το σχολείο δεν θα σταματούσε  ούτε για μια ώρα τη λειτουργία του, οι δε "Βελουχιώτηδες" της κατάληψης θα είχαν να κάνουν με το Δήμο, το υπουργείο παιδείας και την εισαγγελία, απλά για κατάληψη δημόσιου κτηρίου! Το σχολείο θα ήταν αλλού, θα λειτουργούσε και δεν θα είχε καταληφθεί καθόλου!

Όποιος θέλει να κάνει μάθημα δεν χρειάζεται ιδιαίτερο τόπο! Θέληση χρειάζεται και αγάπη για αυτό που κάνει ! Μάθημα λοιπόν με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε μέρος!   Και θα σας έλεγα εγώ μετά όταν θα κάνανε μάθημα τα παιδιά μας στο ύπαιθρο, αν θα ανεχότανε οι πολίτες και η κοινωνία 10-15 μόρτηδες να σκυλεύουν το σχολείο και να σπάνε τα πάντα και να αυτοϊκανοποιούνται βλέποντας τους καθηγητές τους στο πεζοδρόμιο να τους παρακαλάνε να ανοίξουν την πόρτα!

 Οι εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο στα φροντιστήρια  και το δημόσιο σχολείο υπήρχε να δίνει μόνο τα απολυτήρια αρχίσανε να περνάνε πολύ γρήγορα!   Η κάθε ώρα χαμένη κοστίζει σε όλους, το κάθε σπασμένο θρανίο, κοστίζει πολύ πικρά το μεροκάματο μας και η ξεφτίλα της κοκαΐνης και του Καλάζνικοφ στα σχολεία ξεπέρασε κάθε όριο!  

 Αν το θέλετε κι αλλιώς, ήρωας της τάξης, αγόρια μου, είναι αυτός που θα καταφέρει να αφομοιώσει γνώσεις, να σπουδάσει, να δουλέψει και να επιβιώσει στη ζούγκλα που ζούμε! Με κοκαΐνες και με Καλάζνικοφ, θα ξυπνήσεις, ή με στερητικό σύνδρομο, ή πίσω από τα σίδερα της φυλακής! 
Από KAPISTRI 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τί να προσθέσω εγώ ; Το ύφος στη φωτογραφία του κυρίου τα είπε όλα..

Ούτε η Διαμαντοπούλου δεν θα κατέφευγε σε τέτοια γκαιμπελική προπαγάνδα.

Όποιος έχει σωστή άποψη δεν χρειάζεται να καταφεύγει στα απωθημένα του Γκαίμπελς.

Αρα σοβαρή αντιπαράθεση εξ' ορισμού δεν γίνεται με τον εν λόγω κύριο.

Μετά τιμής στο blog που τον ανέχθηκε

cummulus είπε...

@ ἀνων.
δηλαδή ἐσύ μέ τί διαφωνεῑς; Μέ τό ὕφος στήν φωτογραφία; Αὐτό εἶναι τὀ πρόβλημα, καί ὅχι ἡ ἀνάγκη νά ξαναγίνουν τά σχολεῖα τόπος ἄσκησης καί μάθησης; Λοιπόν;

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε δεν τον ανεχθήκαμε τον κύριο Γαλανόπουλο,πιστεύουμε και μεις πως ειδικά σήμερα τα σχολεία πρέπει να είναι μέρα νύχτα ανοιχτά για να μάθουν τα Ελληνόπουλα γράμματα.Δυστυχώς αλλά η κυρία Διαμαντοπούλου και τ' αφεντικά της επιθυμούν κλειστά τα σχολεία κι αγράμματα τα φτωχά Ελληνόπουλα!Καθώς θα γνωρίζετε κανένα ιδιωτικό σχολείο δεν τελεί υπό κατάληψη.Επίσης μήπως ακούσατε τι συνέβη στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου;
μόνο τα ντουβάρια έμειναν όρθια.Σε τι εξυπηρετεί αυτό το μαθητικό κίνημα;Κι εν τέλει που διαφωνείτε με τον επώνυμο αρθρογράφο;

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Cummulus συμφωνούμε και όπως έγραψα κι από πάνω δεν καταλαβαίνω που διαφωνεί ο Ανώνυμος φίλος και τι ακριβώς πρεσβεύει στο θέμα των κλειστών σχολείων.

ephee είπε...

Και οι δύο απόψεις δεκτές, με τη διαφορά πως όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.
Τα πράγματα στα σχολεία, δεν είναι τόσο αθώα. Υπάρχουν σχολεία όπου δεν χρειάστηκαν καν λουκέτα, γιατί "κάποιος" έδωσε τα κλειδιά σε μαθητές. Τα περισσότερα σχολεία έχουν πάνω από μία είσοδο, και οι μαθητές λουκετώνουν μόνο την κεντρική, αλλά και πάλι οι καθηγητές κάθονται απ'έξω, ψευτοδιαμαρτυρόμενοι που δε γίνεται μάθημα, αλλά σε μια-δυο ώρες που τελειώνει ο καφές, την έχουν κάνει για το σπίτι τους.
Και υπάρχουν κι άλλα σχολεία, που 3 άτομα που δεν ξυπνάνε ούτε για να προλάβουν τη δεύτερη ώρα, -ώ του θαύματος- ξυπνάνε στι 4 για να πάνε να το κλειδώσουν, και βρίσκονται αντιμέτωποι πια με διευθυντές που ξέρουν πως ο δήμος τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ να επισκευάσει ζημιές. Αυτοί οι "γκαιμπελικοί" διευθυντές, που τιμάνε το μεροκάματο που τους δίνουμε όλοι εμείς, ξέρουν πολύ καλά πως να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά, και το κάνουν.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όλα τα παιδάκια που ξοδεύουν το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν λουκέτα, είναι πως εξυπηρετούν φανατικά τα συμφέροντα αυτών που κυβερνάνε, γιατί το ζητούμενο είναι αδαείς και αμόρφωτοι πολίτες.
Οι τελευταίοι κουμαντάρονται πιο εύκολα βλέπεις..

Read more: Go to TOP and Bottom