Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ισχυρότατος σεισμός 7,3 Ρίχτερ συγκλονίζει ολόκληρη την Τουρκία - Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει - Ερντογάν: Υπάρχουν νεκροί


 Εσπευσμένα στην περιοχή ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές
- Μετασεισμός 5,5 Ρίχτερ προκαλεί τρόμο στην Τουρκία - Όλοι βρίσκονται στους δρόμους
- ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ - Πάνω από 50 τραυματίες μέχρι τώρα
- Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες σε πολλές περιοχές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών κατά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μερικά κτίρια έχουν καταρρεύσει και 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΤV

Μεταξύ αυτών των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει φοιτητικές εστίες και ξενοδοχεία. 

 Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα το Βαν υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

φωτό hurriyet
φωτό hurriyet

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 1041 (GMT) και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,6 βαθμοί.


Φωτο Hurriyet
Φωτο Hurriyet

To σημείο του χάρτη όπου έγινε ο σεισμός

Φωτό Hurriyet
Φωτό Hurriyet

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν.

Βίντεο από το σεισμό

Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.

Φωτό Hurriyet
Φωτό Hurriyet

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. To Yπουργείο Υγείας στέλνει ελικόπτερα και αεροσκάφη για τη μεταφορά τραυματιών, ενώ ο Στρατός στέλνει μεταγωγικά αεροσκάφη.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν. Mεγάλες οι ζημιές στο αεροδρόμιο του Βαν. Τα αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώνονται στο Ερζερούμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom