Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Συγκλονιστικές εικόνες από το φονικό σεισμό στην Τουρκία - αλλεπάλληλοι ισχυροί μετασεισμοί μέχρι και 6 ρίχτερ



Δεν έπαψε να χορεύει η Τουρκική γη στην περιοχή Βαν στα Ανατολικά της χώρας,κοντά στα Ιρανικά σύνορα.Μετά το μεγάλο ισχυρότατο φονικό σεισμό των 7,3 ρίχτερ (η τουρκική σεισμολογική υπηρεσία τελικά τον μετράει στα 7,2 ρίχτερ),που σημειώθηκε στις 13:41 το μεσημέρι,καταγράφηκαν δεκάδες ισχυροί επίσης μετασεισμοί των 5ρίχτερ  5,6 και 6 και πολλοί μικρότεροι μεταξύ 4 και 5 ρίχτερ που γκρεμίζουν ό,τι άφησε όρθιο ο κύριος σεισμός.

Ο τελευταίος για την ώρα ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία στις 23:45 απόψε!

Απο το μεσημέρι της Κυριακής οπότε σημειώθηκε ο ισχυρότατος σεισμός 7,2 ρίχτερ στην πόλη Βαν κοντά στα σύνορα με το Ιράν, επικρατεί χάος, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 80. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει,μικρά χωριά έχουν σβήσει από το χάρτη,ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 έως 1.000 νεκρούς.

Στο νοσοκομείο στο Ερσίς, πολύ κοντά στην Βαν,είναι στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, που έπληξε σήμερα τη νοτιο-ανατολική Τουρκία,κείτονται περίπου 50 πτώματα, μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν απο την Κωνσταντινούπολη. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι τώρα φτάνει τους 85, ενώ οι τραυματίες επίσημα ανέρχονται σε 400 άτομα.

Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα χαλάσματα για επιζώντες ενώ και η Ελλάδα δια του υπουργού Εξωτερικών ενημέρωσε τον κύριο Νταβούτογλου ότι είμαστε έτοιμοι να στείλουμε βοήθεια.
Δείτε πλάνα από την Τουρκική τηλεόραση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom