Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Οι "Μαζάνθρωποι" ξύπνησαν κύριε Γιανναρά

Το άρθρο που ακολουθεί είναι απάντηση της καλής διαδικτυακής φίλης Βlackbedlam στο άρθρο Aιδώς και δίκη του καθηγητή κυρίου Χρήστου Γιανναρά που αναδημοσιεύσαμε την Κυριακή από την Καθημερινή

Γράφει η Βlackbedlam

Διάβασα το άρθρο του "διδασκάλου" Χρήστου  Γιανναρά και είμαι θυμωμένη.
Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι ο καθηγητής πάντως, όταν ο Δίας έστειλε τον Ερμή με τα θεϊκά του δώρα, αυτός είχε πάει για κατούρημα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου καθηγητού, το πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπη η χώρα και οι πολίτες της, δεν οφείλεται παρά στην κακή διαχείριση των "ολίγιστων" και εν προκειμένω του "ολίγιστου" του οίκου των Παπανδρέου.
Τονίζει ότι αυτοί που θα κλιθούν να εκλέξουν αυτούς που ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν, θα κριθούν από την ψήφο "μαζανθρώπων"!
Αναφερόμενος δε στους πολιτικούς που μας κυβερνούν ή προτίθενται να μας κυβερνήσουν προτείνει, στο κόμμα τους, "να τους τιμωρήσει για τις πομπές τους και την γελοιώδη ανικανότητά τους".
Τολμά και ταυτίζει τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου με τα "Σταλινάκια του Περισσού", όπως ονομάζει φαντάζομαι τους Κνίτες.
Και καταλήγει προτείνοντας "τον εξοβελισμό από τον κομματικό στίβο όλων των υπόλογων για την ανυπόφορη καταστροφή και την διεθνή καταισχύνη"......
την " διάλυση των νεκρών κομματικών τους σχημάτων, η συγκρότηση εξ υπαρχής καινούργιων κομμάτων με άφθορες κοινωνικές δυνάμεις και ανεξευτέλιστη ονομασία, θα μπορούσε να διασώσει την υπόληψή τους σήμερα και στην Ιστορία".



Ο κύριος καθηγητής θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει μόνον η δική μας χώρα, είναι πρόβλημα του οικονομικού συστήματος και καθόλου δεν οφείλεται όπως διατείνεται στην ανικανότητα και στην κακή διαχείριση κάποιων φθαρμένων !
Είναι πρόβλημα συσσώρευσης κεφαλαίου και υπερπαραγωγής.
Συμπίεση των εισοδημάτων των εργαζομένων, --- αύξηση της παραγωγικότητας,--- αδυναμία κατανάλωσης,--- υπερσυσσώρευση εμπορευμάτων και κεφαλαίων.
Με τις αποθήκες τους γεμάτες αδιάθετα εμπορεύματα, δεν τους χρειάζονται πια τα εργατικά χέρια.
Αλλά δεν μπορούν χωρίς αυτά να εισπράττουν κέρδος, γιατί το κέρδος προκύπτει μόνον από την εργασία.
Αν δεν υπήρχε η εργασία, το δένδρο δεν θα γινόταν ποτέ από μόνο του τραπεζάκι.
Να πιο είναι το αδιέξοδό τους.
Άλλωστε πλέον αυτό είναι πασιφανές και από τα αναποτελεσματικά μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνον και από την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας.
Με την λογική του κυρίου καθηγητή όμως οδηγούμαστε στην λογική που συμφέρει.
Λέει δηλαδή ανίκανοι, άχρηστοι αυτοί, άρα τους τιμωρούμε και τους αλλάζουμε.
Καινούργιους άφθαρτους πολιτικούς χρειάζεται η χώρα.
Τα πρόσωπα είναι το πρόβλημα κατά την επιστημονική του αποψη, όχι η πολιτική που ακολουθούν.
Απλά κάποιοι άλλοι, θα μπορούσαν με καλύτερα αποτελέσματα να διαχειριστούν αυτήν την κρίση, που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν είναι ζήτημα προσώπων και δεξιοτήτων.

Είναι δε να αναρωτιέται κανείς που είδε την διεθνή καταισχύνη.
Ο ολίγιστος των Παπανδρέου και η πολιτική που ακολουθεί αυτός και το επιτελείο του, ίσα ίσα έχουν εισπράξει την επιβράβευση των επικεφαλής της διεθνούς κοινότητας.
Από την Μερκελ και τον Σαρκοζί έως τον Ομπάμα.
Όσο για τους μαζανθρώπους,γιατί τους απαξιώνει, με τέτοιους δάσκαλους σαν αυτόν, τέτοιους μαζανθρώπους θα "παράγουν" οι "φάμπρικες" τους.

Σταλινάκια του Περισσού ονομάζει τα παιδιά της ΚΝΕ,και τα ταυτίζει με τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου, που σε κάποιο σημείο μάλιστα προτείνει ουσιαστικά αναφερόμενος στους οπαδούς του ΟΛ.ΒΟΛΟΥ βέβαια, ότι θα έπρεπε να:
" ...στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα άνθρωποι που καίνε, καταστρέφουν και δηώνουν μια πόλη, επειδή υποβαθμίστηκε η τοπική ποδοσφαιρική τους ομάδα".
Είναι όμως προφανής ο συσχετισμός και η προτροπή του.
"... δεν είναι (ακόμα) όλοι οι Έλληνες οπαδοί του «Oλυμπιακού Bόλου» ή σταλινάκια του Περισσού,...." λέει λίγο πιο πάνω στο κείμενό του.
Κατανοείτε φαντάζομαι τον λογικό συνειρμό.
Οι οπαδοί του Ολυμ.Βόλου και τα παιδιά της ΚΝΕ στους ίδιους "δρόμους"
Ο αχρείος!

Αυτά τα παιδιά, που παρά τις όποιες αδυναμίες μπορεί κανείς να τους χρεώσει, δίνουν σε καθημερινή βάση στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές,στους δρόμους, την μάχη ενάντια στην αδικία, στην καταπίεση,στην εκμετάλευση, ενάντια στο ίδιο το σύστημα, η υπεράσπιση του οποίου μας οδηγεί στον Μεταμοντέρνο Μεσαίωνα και στα όρια του Οξαποδώ.


Και καταλήγει ο κύριος καθηγητής:
"Δυστυχώς, ούτε η κριτική (και η πιο ειλικρινής και ανυστερόβουλη) ούτε οι παραινέσεις για οφθαλμοφανώς σωτήριες πρωτοβουλίες επηρέασαν ποτέ τις μετριότητες που αναρριχώνται (ή ξένα συμφέροντα τις εγκαθιστούν) στην εξουσία.

Κύριε καθηγητά δεν θα μπορείτε για πολύ, να μας παραπλανάτε και να μας πείθετε για την "ειλικρινή και την ανυστερόβουλη" πρόθεσή σας.
Ξέρετε κάποτε και οι "μαζάνθρωποι" ξυπνούν και αντιλλαμβάνονται την πραγματικότητα, όση στάχτη και αν προσπαθείτε "ειλικρινά και ανυστερόβουλα" να τους ρίξετε στα μάτια.

Καταλάβατε πως γίνεται η παρέμβαση στα μυαλά μας, πως και με τι τρόπους και μεθόδους μας αποπροσανατολίζουν για να μας χειραγωγήσουν με ειλικρίνεια και ανυστεροβουλία;

Είναι επιστήμονες στο είδος τους.

1 σχόλιο:

ephee είπε...

Γι αυτό είμαστε καταδικασμένοι.. επειδή οι μισοί δε μπορούν να αποχωριστούν την ιδεολογικη ταυτότητα που τους φέρνει απέναντι στους άλλους μισούς... και τη δική τους ιδεολογική ταυτότητα.

Ο ένας μιλάει για πρόσωπα, και η blackbedlam θίχτηκε που στα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται και "σύντροφοι".
Προσωπικά, αδυνατώ να βρω τις διαφορές που εντοπίζονται μεταξύ οπαδών και κομματόσκυλων. Το i.q. τους πρέπει να έχει την ελάχιστη απόκλιση, διαφορετικά δεν εξηγούνται τέτοιες συμπεριφορές.

Και τό'γραψα η ρουφιάνα.. "σ'αυτή τη γαμωχώρα, ή χριστιανός θα είσαι, ή οπαδός"...

Καλό χειμώνα Δημήτρη μου

Read more: Go to TOP and Bottom