Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβερνητική καταιγίδα σαρώνει όποιον ζει κι αναπνέι σ' αυτή τη χώρα

Το μόνο ενδοιασμό που είχαν οι κυβερνητικοί φωστήρες ήταν αν θα ανακοινώσουν τα μέτρα σήμερα ή μετά την επιστροφή Βενιζέλου από την Αμερική

Οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης με τη λήξη της Κυβερνητικής επιτροπής έγιναν λαγοί,φοβούμενοι να μιλήσουν στον Ελληνικό λαό και να του πουν τι αποφάσισαν.Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως συγκρούστηκαν μεταξύ τους,ώσπου να πάρουν την απόφαση της ανακοίνωσης.

Την  κυβερνητική καταιγίδα που σαρώνει όποιον ζει κι αναπνέι σ' αυτή τη χώρα ανακοίνωσε γραπτώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης,χωρίς βέβαια να λέει αν είναι τα τελευταία!

Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ.

Β) Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος.

Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Ε) Η κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν λίγο πριν στο Reuters πως αποφασίστηκε και επέκταση του τέλους στα ακίνητα τουλάχιστον έως το 2014, κάτι που όμως δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μόσιαλου.

Πάντως Μόσιαλος και Κουτρουμάνης έτρεξαν να πιάσουν στασίδι στα παράθυρα του ALTER και του MEGA αντίστοιχα και να μας εξηγήσουν πως όλα έγιναν για το καλό μας και για την κοινωνική δικαιοσύνη.Ο δε κύριος Μόσσιαλος μας είπε ότι ήρθε μόλις πρόσφατα στον πολιτικό χώρο και δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα έχουν γίνει στην πολιτική ζωή του τόπου,ξεχνάει βέβαια ότι υπηρετεί ένα κόμμα που βρίσκεται στα πράγματα πάνω από 20 χρόνια!

2 σχόλια:

gitsanas είπε...

Δημήτρη μου καλησπέρα.
Έχουν καταφέρει να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, έχουν καταφέρει να ρίξουν έναν περήφανο λαό σε κατάθλιψη, να στραγγίξουν τις ζωές μας, να καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας, να δημεύσουν κόπους και στερήσεις χρόνων, κατάφεραν κι αυτούς που δεν χρωστούσαν ποτέ και σε κανέναν τίποτε, να τους χρωστούν μέχρι και τον αέρα που ανασαίνουν.
Να αναζητούμε άλλη πατρίδα να συνεχίσουμε τις ζωές μας.
Κι όλα αυτά για να κάνουν την Ελλάδα Γερμανική αποικία.
Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι χειρότερη απ' αυτή που φεύγει.
Πού θα οδηγήσει αυτό;
Υπάρχει φως;

zeidoron dtsoukas είπε...

Αυτό το τούνελ Γίτσα μου φαίνεται ατελείωτο!
Ειλικρινά δεν ξέρω που θα μας βγάλει.Ηδη αύριο αρχίζει μπαράζ απεργιών και δυναμικών κινητοποιήσεων.Μακάρι να βάλει ο Θεός το χέρι του να μην έχουμε παρατράγουδα.Οσο γι' αυτούς που δήθεν παίρνουν αποφάσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη έχω πεισθεί πλέον πως μόνο από βρεγμένη σανίδα μπορούν να καταλάβουν.Ολα τ' άλλα νομίζουν ότι είναι κοπλιμέντα και χαδάκια,την τσίπα την έχουν χάσει προ πολλού οπότε...
Να είσαι καλά και ψυχραιμία!

Read more: Go to TOP and Bottom