Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σφαλιάρες "έφαγε" ο Μόσιαλος απ' αυτούς που κάρφωσε ως προνομιούχους


“Δεν είσαι εκλεγμένος βουλευτής και δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα....","Φύγε από εδώ"

Με αυτά τα λόγια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν σήμερα το πρωί στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο όταν αυτός μπήκε στο καφενείο της Βουλής.

Αιτία για το απίστευτο αυτό περιστατικό στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας στο δελτίο ειδήσεων του ALTER στο Νίκο Χατζηνικολάου :«εγώ είμαι νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια».
Η φράση αυτή εξόργισε από χθες αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα σήμερα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μόσιαλος στο εντευκτήριο, να δεχτεί τις έντονες επικρίσεις του κ. Γιάννη Διαμαντίδη και της κυρίας Μερεντίτη και όσων άλλων βρίσκονταν εκεί εκείνη την ώρα. Ο κ. Διαμαντίδης,βουλευτής Β Πειραιώς,του είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που είπε και πως «προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τους υπουργούς. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε και δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να μας επικρίνεις».
Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση της κυρίας Σούλας Μερεντίτη,βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ: «Φύγε από εδώ. Εδώ είναι χώρος για εκλεγμένους βουλευτές. Δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα”, φώναξε στον κ. Μόσιαλο.Ως γνωστόν ο κ. Μόσιαλος είναι βουλευτής επικρατείας.
Το επεισόδιο πήγε να πάρει «εκρηκτικές» διαστάσεις καθώς και άλλοι βουλευτές πήγαν να επιτεθούν φραστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Οι φωνές έφτασαν μέχρι το γραφείο του Προέδρου, Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος έσπευσε για βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο χώρο βρισκόταν περίπου 15 βουλευτές και σίγουρα ο κ. Μόσιαλος δεν περίμενε πως η ημέρα του θα ξεκινούσε με αυτό τον τρόπο!

Μετά το επεισόδιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος αποχώρησε και συνοδευόμενος από τον Γ.Ελενόπουλο, από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κάθισε για λίγο στο καφενείο της Βουλής και κατόπιν αποχώρησε.

Ενδεικτικά του ηλεκτρισμένου κλίματος που επικρατούσε ήταν τα σχόλια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν ενοχλημένοι έναντι του κ. Μόσιαλου λέγοντας ότι «δεν μπορεί οι κηπουροί να βγαίνουν και να μιλούν για προνόμια».

Σημειώνεται ότι στον χώρο μετέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ ο ίδιος φέρεται να σχολίασε σε όσους τον προσέγγισαν: «Εγώ είμαι ένας λαϊκός πρόεδρος και είμαι με τους λαϊκούς βουλευτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom