Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Προς παραίτηση η επιτροπή της Βουλής μετά το άδειασμα Βενιζέλου


Την παραίτησή τους αναμένεται να υποβάλλουν τα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους το οποίο υπάγεται στην Βουλή μετά το «άδειασμα» που τους έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο γραφείο, στην πρόσφατη μηνιαία αξιολόγησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η δυναμική του δημόσιου χρέους είναι εκτός ελέγχου» και πως «οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου (μείωση επιτοκίων κατά 1 εκατοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας».
Τα συγκεκριμένα στοιχεία έκαναν έξαλλο τον κ. Βενιζέλο ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».
Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού είναι η κυρία Στέλλα Σάββα – Μπαλφούσια η οποία το τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση κατόπιν εισήγησης του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Τα υπόλοιπα μέλη του γραφείου είναι ο κ. Ηλίας Τζαβαλής, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Βασίλης Πατσουράτης καθηγητής στην ΑΣΟΟΕ και ο κ. Βασίλης Μανισιώτης στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom