Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

… Γιούρο να ρίχνεις το πρωί, δραχμή να ’χεις το βράδυ



ΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, με πρωτοσέλιδο ένα σκίτσο με το Γιώργο Παπανδρέου να μονολογεί μπροστά σε ένα ATM «Μαθές δεν ματάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι… Γιούρο να ρίχνεις το πρωί, δραχμή να ’χεις το βράδυ» και υπέρτιτλο «Μας βγάζουν από την πρίζα με επίσπευση μηχανισμού πτωχεύσεων». Για τους παλαιότερους να σημειώσουμε ότι δανειστήκαμε την ιδέα από ένα σκίτσο (1973) του αείμνηστου Βασίλη Χριστοδούλου.
ΚΑΤΑ τα άλλα αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσπευση της δημιουργίας μηχανισμού πτωχεύσεων. Οι Γερμανοί φαίνεται ότι καταλήγουν στη μέθοδο που θα ακολουθήσουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η κατάρρευση οικονομιών της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας η Ελλάδα μπαίνει σε καραντίνα μπας και σωθεί το ευρώ. (Σελ. 4-5)
ΔΡΑΧΜΗ: Οργιάζουν στο διεθνή και εγχώριο Τύπο σενάρια και αναλύσεις που καταλήγουν στο συμπέρασμα για το αναπόφευκτο της επιστροφής στη δραχμούλα. Ανάλυση-έκπληξη του Ρόιτερς που επικροτεί ένα τέτοιο σενάριο και αναλύει τον τρόπο δραχμοποίησης της Ελλάδας. (Σελ. 6-7)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Οι όρκοι υποταγής στην τρόικα και η ευλαβική προσήλωση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι τα τελευταία όπλα της ημιθανούς κυβέρνησης που αναζητά από την εντατική παράταση ζωής. (Σελ. 8-9)
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: Μέτρα… κατά της αγανάκτησης παίρνει η αστυνομία. Η μούντζα είναι αυτόφωρο και οι συγκεντρώσεις πάνω από δύο ώρες βλάπτουν το περιβάλλον… Πρόκειται για δύο από τις προβλέψεις της δέσμης μέτρων για την… απόκρουση της αγανάκτησης. (Σελ.48)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom