Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κατασκοπεία των ΗΠΑ σε βάρος της Ελλάδας αποκαλύπτει το πόρισμα για τις υποκλοπές


Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχωρούν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»,που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2011,με τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος  για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ακόμα και εις βάρος του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Σε διακεκριμένη κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας προχωρούσαν κατ’ εξακολούθηση στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, όπως προκύπτει από την προδικαστική έρευνα του εισαγγελέα εφετών Δ. Δασούλα για τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005!

Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» αποκαλύπτουν το πόρισμα του εισαγγελέα, στο οποίο υποδεικνύονται οι ΗΠΑ ως αυτουργός των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και μελών τού τότε Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και της τότε ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων της πολιτικής και της επιχειρηματικής ελληνικής σκηνής.

Βασικός σκοπός των παρακολουθήσεων ήταν «να περιέλθουν στη γνώση των δραστών ειδήσεις της αρμοδιότητας των παρακολουθούμενων προσώπων και που τα συμφέροντα της Πολιτείας επέβαλαν να μείνουν μυστικές σε ξένη κυβέρνηση (…), έτσι ώστε να μπορεί να εκτεθεί σε κίνδυνο το συμφέρον του κράτους και ιδίως η ασφάλειά του», όπως σημειώνεται στο εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων για απόπειρα κατασκοπείας σε βάρος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom