Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις αύριο 16/9 των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Φροντίδα



Η συνάντηση συντονισμού των εργαζομένων στην υγεία και την ψυχοκοινωνική φροντίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 16/9/11, στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48 Β και Μάρνης, στο 2ο όροφο, στις 17:30. Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και χρειάζεται άμεση αντίδραση στη διάλυση του συστήματος υγείας που προωθούν τα αρμόδια υπουργεία.


Υπενθυμίζουμε τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο υγείας, την ίδια ημερομηνία στις 12:00 το πρωί. Είναι σημαντικό η απάντηση μας να είναι μαζική και δυναμική.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο χώρο της δημόσιας υγείας και της ψυχοκοινωνικής φροντίδας.



Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα Κέντρα Πρόληψης και τις μονάδες του Προγράμματος Ψυχαργώς πραγματοποιήσαμε την Κυριακή, 11/9/2001, ένα μαζικό συντονιστικό στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας για να αποφασίσουμε την περαιτέρω δράση μας σχετικά με την απόφαση της βάρβαρης περικοπής των προϋπολογισμών, που οδηγεί αναπόφευκτα σε κλείσιμο όλων των μονάδων και του ζητήματος της εργασιακής εφεδρείας που προωθείται από την κυβέρνηση.

 Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Μ. Μπόλαρη, το γενικό γραμματέα Γ. Κατριβάνο και την προϊσταμένη Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας Σ. Κατσικάρου. Το αίτημα των εργαζομένων για άρση της απόφασης περικοπών όλων των κωδικών που κοινοποιήθηκε στις 26/8/11 δεν ικανοποιήθηκε. Επίσης το ΔΣ των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αϊδόνη. Στη συνάντηση τους ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας μέχρι της 15/09 θα προχωρήσει σε καταγραφή του προσωπικού όλων των εποπτευόμενων φορέων, με σκοπό να οριστεί το πλεονάζον προσωπικό που θα οδηγηθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Οι απαντήσεις αυτές όχι μόνο δεν σημαίνουν το τέλος της μαζικής και ενωτικής μας κινητοποίησης, αλλά αντίθετα μας σπρώχνουν σε κλιμάκωση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Το βασικό μας αίτημα για άρση της απόφασης περικοπών όλων των κωδικών που κοινοποιήθηκε στις 26/8/11 δεν ικανοποιείται. Οι όποιες προφορικές δεσμεύσεις που προέκυψαν από την πίεση των δικών μας αντιδράσεων πρέπει να γίνουν χειροπιαστές αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν το παρόν και το μέλλον εργαζομένων και ληπτών.

 Επιπλέον σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία, το υπουργείο βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε δυνατότητα παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Υποχρεώνει τους εργαζόμενους να επιτελέσουν το τόσο σημαντικό έργο τους σε συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας.Η απάντηση από τους εργαζόμενους , τους ίδιους τους χρήστες αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και την κοινωνία συνολικά πρέπει να είναι άμεση, ενωτική, δυναμική για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού που πρεσβεύει η πολιτική του Μνημονίου , την οποία υπηρετεί με πάθος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟ Καταδικάζει τους λήπτες, άλλους να στοιβαχτούν σε ψυχιατρεία άσυλα και άλλους να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο φλερτάροντας με την υποτροπή.

 Ζητάμε το αυτονόητο: 
Ι. Να ανακληθεί στο σύνολό της η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της 26ης.08.11 για περικοπή των δαπανών από φορείς – οργανισμούς υγείας. Να αποδοθούν όλοι οι απαιτούμενοι πόροι (προϋπολογισθέντα ποσά+ συμπλήρωση του ελλείμματος όπου απαιτείται) ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων.
ΙΙ. Αύξηση του προϋπολογισμού για το 2012. Στο χώρο της υγείας, κι ακόμα περισσότερο σε φορείς που ασχολούνται με τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας απαιτείται –σε περίοδο κρίσης- όχι απλώς να μην υπάρξει κανένα πισωγύρισμα αλλά να ενισχυθούν οι υπηρεσίες .
ΙΙΙ. Υπεράσπιση τόσο της ποιότητας όσο και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών.
ΙV. Η ομαλή συνέχιση και η ποιοτική λειτουργία των δομών και των οργανισμών είναι συνυφασμένη με την εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας), καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.

 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
*Συνεχίζουμε! Συνέχιση και βελτίωση του συντονισμού των εργαζομένων με τακτικές εβδομαδιαίες συσκέψεις του συντονιστικού-επόμενο συντονιστικό την Παρασκευή 16/9.
*Διεύρυνση του μετώπου – απευθύνουμε κάλεσμα στους άλλους φορείς και οργανισμούς του υπουργείου υγείας και στους εργαζομένους των δημοσίων νοσοκομείων.
*Κοινή κινητοποίηση την Παρασκευή 16.09.11 στις 12:00 στο Υπουργείο Υγείας με στάσεις εργασίας όπου αυτό είναι δυνατό και τη μαζική παρουσία των εργαζομένων.
*Διοργάνωση σειράς εξωστρεφών δραστηριοτήτων για ενημέρωση – συστράτευση των ληπτών των υπηρεσιών, οικογενειών, επιστημονικής κοινότητας, τοπικών κοινωνιών, πολιτών.
* Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη προειδοποιητική απεργία με προτεινόμενη ημερομηνία 22 και 23/9 με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Υπουργεία Υγείας και τη διοργάνωση συναυλίας σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.
*Δίνουμε τη μάχη της καθημερινής ενημέρωσης των συνάδελφων, αποφασίζουμε σε όλους τους χώρους για την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
 Εργαζόμενοι στην Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Φροντίδα

2 σχόλια:

Μπαρμπανίκος είπε...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/2011/09/16/kinitopiisis-simera-169-ton-ergazomenon-sti-dimosia-igia-ke-tin-psichokinoniki-frontida/

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα Μπαρμπανίκο,να είσαι καλά!

Read more: Go to TOP and Bottom