Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Στέγνωσε" από βενζίνη βαν για ΑμεΑ στο Ηράκλειο


Στα σπίτια τους έμειναν χθες και σήμερα μαθητές με ειδικές ανάγκες, καθώς "στέγνωσε" το ρεζερβουάρ του βαν που τους μεταφέρει στα σχολεία τους!
Ακινητοποιημένο παρέμεινε χθες και σήμερα το ειδικά εξοπλισμένο βαν που μεταφέρει μαθητές με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία τους στο Ηράκλειο.

Αιτία... το άδειο ρεζερβουάρ του οχήματος! Από τη μία οι πρατηριούχοι "'έκοψαν" τη βερεσέ βενζίνη κι από την άλλη οι οφειλές του κράτους προς το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης (που έχει αναλάβει και τη μεταφορά των ΑμΕΑ) εξακολουθούν να εκκρεμούν.

Το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχουν ούτε ... 50 ευρώ για λίγη βενζίνη στο αυτοκίνητο, το οποίο ούτε χθες, ούτε σήμερα μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα οι πέντε μαθητές, ηλικίας προσχολικής ως και έφηβοι, να παραμείνουν στα σπίτια τους, μην μπορώντας να μετακινηθούν στα σχολεία τους.

Πρόβλημα, όμως, αντιμετωπίζουν και οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών που παραμένουν απλήρωτοι ως και δύο μήνες.
cretalive.gr

6 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Kαλη σου μέρα Ζείδωρε.Να δεις τι θα γίνει που θα μείνουν τα παιδιά και χωρίς σχολεία και χωρίς νοσοκομεία και χωρίς φάρμακα και χωρίς νερό και θέρμανση και πολιτισμό και και και ...Την ζωή μας παίρνουν αν δεν το κατανοήσουμε, θα μείνουμε να θρηνούμε πάνω σε ερείπια.Όσοι απομείνουν δηλαδή.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Τέτοια ξεφτίλα δε μπορούσε ποτε να την φανταστώ!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Επ' ουδενί θέλω να αποδεχτώ την ζοφερή πρόβλεψη της φίλης μας blacbediam. Είναι οδυνηρή.
Ειλικρινά σου λέω έχω πανικοβληθεί και καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να σταθμίσω τα πράγματα με ψυχραιμία και συγκράτηση. Γιατί αν μας πάρει κι ο κατήφορος της κινδυνολογίας και της τρομοκρατίας τότε είναι που δεν θα μπορέσουμε όχι μόνο σαν κράτος αλλά και σαν άτομα να σταθούμε στα πόδια μας.
Τι να πω για τα παιδιά που πληρώνουν κι αυτά με κόστος την καθημερινότητά τους την οικονομική μιζέρια αλλά και το αλαλούμ των διαφόρων συνεργαζόμενων φορέων ;;;
Και εν πάσει περιπτώσει μέχρι σε ποιο βαθμό όλα αυτά είναι πραγματικά και όχι σπασμωδικές ενέργειες με άλλες σκοπιμότητες που δεν εξαιρούν ούτε 5 παιδιά ΑμεΑ;;;

ΥΓ: Τουλάχιστον 3 σχόλια σε αναρτήσεις σου τα έχασα γιατί η σελίδα ρολάρει και γω δεν είχα την πρόνοια να τα αποθηκεύσω. Με αυτό ελπίζω να τα καταφέρω γιατί ήδη το έσωσα….
Ο Θεός μαζί μας Δημήτρη μου.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή ΒΒ καλημέρα!
Ηδη όσα γράφεις συμβαίνουν κι ειδικά με τα φάρμακα των ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ που ολόκληρη η Αττική θα εξυπηρετείται από 7 φαρμακεία μεταξύ 11 και 2!!!Τρελά πράγματα που οδηγούν όχι στην εξαθλίωση πια αλλά στον αφανισμό μας.Δεν ξέρω πως μπορούμε,αν μπορούμε,ν' αντιδράσουμε πια.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητοί ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ δυστυχώς κι αυτά που φαίνονται τελείως απίθανα συμβαίνουν κι όσο περνάει ο καιρός θα πληθύνονται.
Να είστε καλά,καλημέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου δυστυχώς αυτά που λέει η φίλη μας συμβαίνουν ήδη από σήμερα με τα φάρμακα τουλάχιστον των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ.Σκέψου ο άλλος να μένει οπουδήποτε μακριά από την Αθήνα και να πρέπει να έρθει στο κέντρο της Αθήνας ή στα Μελίσια για να προμηθευτεί φάρμακα και μάλιστα μεταξύ 11πμ και 2μμ!!!
Οσο για την ερώτησή σου αν αυτά είναι πραγματικά περιστατικά ή κάποιοι προσπαθούν να εκθέσουν την κυβέρνηση εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τους ΑμεΑ.Η κυβέρνηση Λυγερή μου όπως και η ίδια διαπιστώνεις κάνει από μόνη της τόσα πολλά που την εκθέτουν ώστε δεν χρειάζεται κανένας να προσπαθήσει!Υποθέτω γνωρίζεις πως στα κέντρα ημέρας στην Αθήνα έχουν 3 μήνες απλήρωτοι.
Να είσαι γερή και δυνατοί,καλή σου μέρα!

Read more: Go to TOP and Bottom