Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

3 νεκροί και 15 αγνοούμενοι μετανάστες ο τραγικός απολογισμός στη Σούδα


Τραγωδία τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.
Κατά τη διάρκεια του κατάπλου του "ΙΟΝΙΑΝ ΚING", που μετέφερε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 1288 μετανάστες από τη Λιβύη,49 υπήκοοι του Μπαγκλαντές πήδησαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα 3 από αυτούς να πνιγούν και 15 άτομα να αγνοούνται.

Αμέσως στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος,οι άνδρες του οποίου κατάφεραν να περισυλλέξουν 31 άτομα σε πολύ κακή κατάσταση και να τους μεταφέρουν με ασθενοφόρα του  στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Σούδας.17 νοσηλεύονται με υποθερμία ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο πλοίο,όπου παραμένουν κάτω από δρακόντεια μέτρα φρούρησης, ενώ για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σκάφη του Λιμενικού περιπολούν διαρκώς στο λιμάνι για την περισυλλογή τυχόν επιζώντων από τα 15 άτομα που αγνοούνται.Οι έρευνες συνεχίζονται αλλά παραμένουν άκαρπες προς το παρόν.

Σε λίγο πρόκειται να ξεκινήσει  ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.

Επισήμως δεν υπάρχει ακόμα καμία ανακοίνωση για την τραγωδία,που μάλλον οφείλεται στο φόβο της απέλασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom