Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Με επεισόδια η παρέλαση σε Ρέθυμνο και Τρίκαλα


Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της μαθητικής – στρατιωτικής παρέλασης στο Ρέθυμνο.
Την ώρα που η παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ομάδα πολιτών από αριστερές παρατάξεις ανήρτησε πανό και φώναξε συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης, όταν δύο πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση διαμαρτυρήθηκαν προς αυτούς.
«Άναψαν» τα αίματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των πολιτών που «ενοχλήθηκαν». Άντρες της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στη σημείο έσπευσαν να χωρίσουν τους συμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να επεκταθούν. Λίγη ώρα αργότερα, επικράτησε ηρεμία, ενώ αστυνομικοί φρουρούσαν την ομάδα που διαμαρτυρόταν.
Προς το τέλος της παρέλασης, και ενώ τα μέλη της ομάδας διαμαρτυρίας μεταφέρθηκαν πίσω από το δημαρχείο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν εξ αυτών, επειδή τραβούσε φωτογραφίες με τη φωτογραφική του μηχανή. Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου μετέβησαν με πορεία στους δρόμους της πόλης περίπου 50 άτομα για να ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος.
Ο νεαρός διαδηλωτής αφέθηκε λίγη ώρα αργότερα ελεύθερος, αφού οι αστυνομικοί φρόντισαν να σβήσουν από την φωτογραφική του μηχανή τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει και απεικόνιζαν πρόσωπα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.
Ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Μανώλης Όθωνας, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες από την ομάδα των αριστερών, είπε: «Ομάδα πολιτών, άνευ σημασίας. Τα παιδία παίζει».
Τις διαμαρτυρίες σχολίασε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία παρατήρησε: «θεωρώ απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες από όποιον και από όπου κι αν προέρχονται. Ούτως ή άλλως, είναι γνωστοί εκείνοι οι οποίοι το μόνο που έχουν πάντα να πουν είναι μία διαμαρτυρία, καμία θετική πρόταση ποτέ. Αυτά δεν είναι τρόποι ούτε για να πάμε μπροστά, ούτε για να λέμε ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να την εκφράζει με κόσμιο τρόπο. Δεν μπορεί να δημιουργεί επεισόδια, που δεν αρμόζουν στην ημέρα».
www.goodnet.gr

Από το 8ο Γυμνάσιο Τρικάλων η αντίδραση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ένα πανό που επιχείρησαν να σηκώσουν διαδηλωτές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» στο 8ο Γυμνάσιο Τρικάλων και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Αστυνομικών, καθώς στην Ελλάδα, δεν μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ούτε με ειρηνικό τρόπο…
Στις «ψιλές», μερικές έπεσαν και σε άσχετους με την υπόθεση, αλλά ήταν κωμικοτραγική η κατάσταση, να βλέπει κανείς την απαθέστατη στάση των πολιτικών βλέποντας Αστυνομικούς εναντίον πολιτών και πολιτών εναντίον Αστυνομικών που τους εμπόδιζαν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και της εκφωνήτριας που συνέχιζε τα συνθήματα λες και δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα δίπλα της…

Λίγα μέτρα πιο πέρα οι του ΚΚΕ είχαν σηκώσει το δικό τους πανό…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom