Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Μαίνεται η φωτιά στη Άρτα - Σε ύφεση στην Ερμιόνη - Συνελήφθη ύποπτος στο Αντισκάρι Hρακλείου


Μαίνεται η φωτιά στη Άρτα - Όλα δείχνουν εμπρησμο - Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το νοσοκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στο δάσος, γύρω από τον αστικό ιστό της πόλης της 'Αρτας.Το καταστροφικό έργο της φωτιά ευνοούν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μέτριοι άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή.

Πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι με όλα τα διαθέσιμα μέσα δίνουν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για το νομαρχιακό νοσοκομείο καθώς και τον οικισμό Γλυκόριζο.

Η φωτιά, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ξέσπασε με 3 διαφορετικές εστίες γεγονός που οδηγεί στο ενδεχόμενο εμπρησμού. Μέχρι πριν από λίγο, στα μέτωπα της φωτιάς έκαναν ρίψεις 2 αεροπλάνα τύπου κάναντερ, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες άνδρες.

Μαζί με τους πυροσβέστες για πρώτη φορά κινητοποιήθηκε η νεοσύστατη Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στην οποία μετέχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν περάσει από ταχύρυθμη εκπαίδευση.

Σε ύφεση η φωτιά στην Ερμιόνη

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, σε πλαγιά στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή της Ερμιόνης.
Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, και έκαψε κυρίως δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Αργολίδα και τους γύρω νομούς, με αποτέλεσμα να την περιορίσουν κι αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.

Στο σημείο επιχειρούν να θέσουν, υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, δεκαεννέα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με πενήντα πυροσβέστες, δεκαέξι άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ κάνουν συνεχώς ρήψεις νερού δύο αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Συνελήφθη ύποπτος για τη φωτιά στο Αντισκάρι Ηρακλείου

Ένας, εκ των δύο ατόμων που φέρονται ως υπαίτιοι της μεγάλης πυρκαγιάς στο Αντισκάρι Ηρακλείου, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο.
Πρόκειται για ένα 47χρόνο κτηνοτρόφο ενώ αναζητείται και ο δεύτερος ύποπτος.

Στο μεταξύ η φωτιά, που έχει τεθεί από το μεσημέρι, υπό έλεγχο, προξένησε μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες, αγροικίες, θερμοκήπια, και χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ στην περιοχή παραμένει η δύναμη της Πυροσβεστικής, για τυχόν αναζωπύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom