Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Δύο νεκροί από πτώση ιδιωτικού αεροπλάνου στη Σπάρτη

Το δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια της απογείωσης!

- Το ιδιωτικό αεροπλάνο τύπου Cessna συνετρίβη λίγο έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου Σπάρτης
- Ο πιλότος έχασε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της απογείωσης και η πτώση ήταν αναπόφευκτη
- Πανικός στο αεροδρόμιο με τους αυτόπτες μάρτυρες να παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις δραματικές στιγμές
- Ανασύρθηκαν νεκροί ο χειριστής και ο βοηθός του, ηλικίας 45 -55 ετών 

Ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί Λακωνίας, πριν από περίπου μία ώρα.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Οι σοροί τους μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Όπως έγινε γνωστό ο πιλότος έχασε τον έλεγχο κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί και η συντριβή του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα της αερολέσχης Καλαμάτας, ήταν αναπόφευκτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ο χειριστής του αεροσκάφους και ο βοηθός του - ηλικίας 45 με 55 ετών - που ήταν οι μόνοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν την απογείωση ''πάγωσαν'' όταν είδαν το αεροπλάνο να χάνει ύψος και να πέφτει λίγο έξω από την πίστα αεροδρομίου. Αμέσως κλήθηκαν πυροσβέστες και αστυνομικοί, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα οι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: