Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Μανωλάδα: Αθώος ο επιχειρηματίας για τους πυροβολισμούς σε μετανάστες - Καταδικάστηκαν δύο υπάλληλοι και αθωώθηκε ακόμη ένας - Ένταση στα δικαστήρια!

- Φυλακή 14 χρόνια και 7 μήνες για σωματική βλάβη ο ένας επιστάτης, 8 χρόνια και 7 μήνες ο άλλος αλλά με... αναστολή
- Μεγάλη ένταση έξω από το δικαστήριο της Πάτρας στο άκουσμα της απόφασης
- Κατέλαβαν το δρόμο μέλη αντιρατσιστικών οραγνώσεων και συλλόγων στήριξης μεταναστών εργατών
- "Αίσχος, ντροπή" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μέσα κι έξω από την δικαστική αίθουσα

- Η αυλαία της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση έφερε επεισόδια και έντονες διαμαρτυρίες στα δικαστήρια
- Δύο αθώοι και δύο ένοχοι που περιμένουν να μάθουν τις ποινές τους, για την επίθεση στα φραουλοχώραφα
- Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχαν τραυματιστεί 28 εργάτες και το βίντεο ντοκουμέντο προκάλεσε σάλο
- Τι υποστήριξε στην απολογία του ο επιχειρηματίας και έπεισε τους δικαστές

Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν λίγο μετά τις 12.00 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Το δικαστήριο συνεδριάζει για την επιβολή των ποινών.

Όλα αυτά την ώρα που ένταση επικρατεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.
ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Η απολογία του επιχειρηματία και το χρονικό της υπόθεσηςΟ επιχειρηματίας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επίθεση που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013 εναντίον εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί 28 οικονομικοί μετανάστες.

Ο επιχειρηματίας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι δεν έκανε τίποτα και πως δεν είχε σχέση με την επίθεση, προσθέτοντας ότι δεν έχει μάθει να χρωστάει. Ακόμη, ανέφερε ότι δεν είχε καμία επαφή με τους εργάτες που απασχολούνταν στις καλλιέργειες φράουλας.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην περιοχή Λάππα Αχαΐας και συζητούσε με ξένους επιχειρηματίες για την εξαγωγή ποσοτήτων φράουλας.

Στη συνέχεια είχαν απολογηθεί οι δύο από τους τέσσερις που καταδικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τους εργάτες γης που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή διότι, όπως πρόσθεσαν, φοβήθηκαν για τη ζωή τους, επειδή οι οικονομικοί μετανάστες κρατούσαν ξύλα και άλλα αντικείμενα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: