Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο


της Άννας Κανδύλη

Το εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου "δείχνει" ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο προτείνει την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για παράβαση καθήκοντος, απιστία και νόθευση εγγράφου, αδικήματα που αφορούν στην αφαίρεση αρχείων από τη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.

Πρόκειται για την εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου τον σύζυγό
της Συμεών Συκιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της έτερης εξαδέλφής του Μαρίνας για τους οποίους ο κ. Πλιώτας προτείνει επίσης την παραπομπή τους ως συνενόχους του πρώην υπουργού, καθώς οι λογαριασμοί τους με ποσά ύψους 1,2 εκ. δολαρίων "χάθηκαν" απο την αρχική λίστα.

Στην απολογία του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όπως και οι συγγενείς του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ιωσηφ Τσαλαγανίδη που διενήργησε την κυρία ανάκριση, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο, θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.

Και οι δυο έλαβαν προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να απολογηθούν. Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom