Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ο Φιλάνθρωπος Γκίκας Χαρδούβελης! - Ενοίκιο αντί δόσης ….και το σπίτι στους αχόρταγους τραπεζίτες


— Γκ. Χαρδούβελης (Ο Φιλάνθρωπος υπουργός οικονομικών και πρώην παπαγαλάκι του χρηματιστηρίου) σήμερα στα «ΝΕΑ» ….για όσους έχουν κόκκινα δάνεια.
— «Το κράτος πρέπει να δώσει κάτι για να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους»
ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1] Εάν έχω χρήματα για την πληρωμή ενοικίου στην τράπεζα, γιατί να μην πληρώνω την δόση του δανείου -εάν τα ποσά είναι σχετικά ως προς το ύψος τους- και να μου μείνει το σπίτι;
2] Θυμίζει Μπαρμπανίκο την «αντίστροφη υποθήκη» ή κάνω λάθος(;) (ιδε παρακάτω σχετικό).

— Η βασική διαφορά φαίνεται ότι είναι ….στην μια περίπτωση δεν φθάνει η σύνταξη για να ζήσει ο συνταξιούχος και στην άλλη τα εξαθλιωμένα εισοδήματα του άλλου «χριστιανού» δεν επαρκούν να αποπληρώσει το χρέος του στην τράπεζα.
— Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ….το σπίτι θα καταλήγει στην τράπεζα.

— ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Υπάρχει λύση…. Να κρεμάσουμε τον νυν και τους πρώην διοικητές του ΙΚΑ, πριν μας κλέψουν τα σπίτια!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια ακόμα παραλαγή, της βίαιης ανακατανομής εισοδήματος, από τις άγρια φορολογούμενες μάζες, στους αφορολόγητους ….τραπεζίτες.
Αν είναι «νόμιμη» η επιδότηση ενοικίου, για να χάσει την ιδιοκτησία ο ιδιοκτήτης μικροεισοδηματίας, ΓΙΑΤΙ να μην είναι περισσότερο νόμιμη η ισόποση επιδότηση της δόσης του δανείου, ώστε να παραμείνει το ακίνητο στο μέλος της φορολογούμενης μάζας?????
Πόσες ντιρεκτίβες της πόρνης ΕΕ καταπατώνται, για τη διπλοληστεία από τους αχόρταγους τραπεζίτες????? Η σάπια συγκυβερνητική εξουσία, για τη ψυχή της μακαρίτισσας της μάνας της νομοθετεί τις ληστείες σε βάρος της μάζας??????

από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ
===============

Τι δήλωσε ο φιλάνθρωπος υπουργός στα ΝΕΑ

Με την εποχή των πλειστηριασμών να πλησιάζει απειλητικά (τέλος του χρόνου) και τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η κυβέρνηση αναζητά μία λύση ως δίχτυ ασφαλείας για όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την περίπτωση οι τράπεζες να νοικιάζουν στους δανειολήπτες τα σπίτια τους, με το κράτος να επιδοτεί το ενοίκιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». 

Συγκεκριμένα, συμπληρωματικά με τις ρυθμίσεις που θα γίνουν από τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση προκειμένου οι δανειολήπτες να μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους,που θα τους τα έχουν πάρει ήδη,τουλάχιστον για ένα διάστημα.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι τράπεζες θα μπορούν- αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων- να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν με χρηματική μίσθωση, που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος. Στο ίδιο πλαίσιο, το κράτος θα παρεμβαίνει ένα δίχτυ προστασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών φτάνουν στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 15 δισ. είναι προβληματικά, δηλαδή παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Η εξεύρεση μίας λύσης στο θέμα είναι επιτακτική, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου σταματά η απαγόρευση των πλειστηριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει παράταση.

«Το κράτος πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες, όχι μόνο τους αριθμούς. Πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα», δήλωσε για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στην εφημερίδα «Τα Νέα».
========

Σχόλιο Ζείδωρον:Βρε διάολε σε ποιο κράτος απευθύνεσαι και του λες τι πρέπει να κάνει;
Καλώς κακώς και χωρίς τη θέλησή μας εσύ και κάμποσοι ακόμα σαν και σένα είστε στην "εξουσία",για την ακρίβεια στη διεκπεραίωση των εντολών που σας δίνουν τ' αφεντικά σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom