Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ισραηλινός πύραυλος χτύπησε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας! - Τραγικός απολογισμός επτά νεκρά παιδιά

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες θύματα...
Πηγή φωτό:ΝΒC

- Στον περίβολο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας έπεσε πύραυλος προερχόμενος από το Ισραήλ
- Δεν υπάρχει προς το παρόν ακριβής αριθμός νεκρών όμως δύσκολα θα αποφύγουμε νέα εκατόμβη. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατο 7 μικρών παιδιών.
- Λίγη ώρα αργότερα, ένας νέος πύραυλος έπεσε σε στρατόπεδο προσφύγων, σκορπώντας τον πανικό.

Πύραυλος έπληξε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σκορπώντας το θάνατο. Προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβής αριθμός νεκρών, ωστόσο πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε νέα μεγάλη αιματοχυσία.



Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά παιδιά, είναι μεταξύ των νεκρών, όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση από τη Γάζα αυτή τη στιγμή, καθώς άπαντες έχουν σπεύσει να βοηθήσουν τουλάχιστον όσους είναι ακόμα ζωντανοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε δεύτερος πύραυλος στο στρατόπεδο προσφύγων Al Shati.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν μιλούσε για εκεχειρεία λέγοντας: "Στο όνομα της ανθρωπότητας η βία πρέπει να σταματήσει". 
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε την έκκληση που απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την άμεση κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα

Η χθεσινή ανακοίνωση από το Συμβούλιο «σχετίζεται με τις ανάγκες μιας δολοφονικής τρομοκρατικής ομάδας που επιτίθεται εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και δεν έχει καμία απάντηση για τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ» είπε ο ίδιος στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό του γραφείο.

Νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι δύο αντίπαλες πλευρές στις συγκρούσεις στη Γάζα έχουν «εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον» για την έκκλησή του για την κήρυξη νέας 24ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, αλλά «δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στο χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της».

«Ο γενικός γραμματέας απευθύνει έκκληση στις πλευρές να ανανεώσουν μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επαναλαμβάνει το αίτημά του για μια διαρκεί εκεχειρία που θα μπορούσε να λειάνει το έδαφος για την έναρξη εκτενών διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε μια ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom