Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πανηγυρική πρόκριση του Αστέρα Τρίπολις


Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εντός έδρας της Ροβανιέμι με 4-2 και με το 1-1 της Φινλανδίας  προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό του Europa League, όπου τον περιμένει η Μάιντς.

Την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του πανηγύρισε ο Αστέρας
Τρίπολης, καθώς επικράτησε με 4-2 της Ροβανιέμι στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League (1-1 το πρώτο ματς), όπου θα αντιμετωπίσει την Μάιντς.
Η ελληνική ομάδα για πρώτη φορά επίσης πέτυχε πάνω από ένα γκολ σε ευρωπαϊκό ματς, αλλά το έκανε με ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και μάλιστα αποβλήθηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Με δέκα παίκτες οι Φινλανδοί κατάφεραν να κάνουν το 0-2... 2-2, έφτασαν σε σκορ πρόκρισης, αλλά "λύγισαν" στο 73' με την κεφαλιά του Ντε Μπλάσις (!), ενώ ο επίλογος ήρθε με τον Μπακασέτα με εξαιρετική προβολή να διαμορφώνει το τελικό 4-2 στο 81'.
Όσον αφορά στα ματς της επόμενης φάσης, η Μάιντς υποδέχεται τον Αστέρα στις 31 Ιουλίου και η ρεβάνς στην Τρίπολη διεξάγεται στις 7 Αυγούστου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71' Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάχλγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντενμακι, Μάγιαβα, Μάκιταλο, Όκονεν, Γκέι, Όταρου (45'+5 Φόρσμαν), Νιάσι (84' Λάχτινεν), Κόκο (71' Εμενίκε Μπάτσου).

Γκολ: 12' Κουρμπέλης, 45'+6 πέν. και 73' Ντε Μπλάσις / 53' Μάκιταλο, 62' Λάντεμακι
Κάρτες: 14' Ουσέρο, 65' Μάγιαβα / 45'+3 Σάχλγκρεν (κόκκινη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom