Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πακιστανοί και Αφγανοί εργάτες κατέλαβαν το Δημαρχείο Σκάλας! - Καζάνι που βράζει όλη η περιοχή


Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες η Σκάλα Λακωνίας, με τους Πακιστανούς και Αφγανούς εργάτες στα χωράφια της περιοχής να προχωρούν σε γενικό ξεσηκωμό. 

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους και για τη βία που, όπως λένε, ασκούν οι αστυνομικές Αρχές.
Οι εργάτες έχουν ιδρύσει την Ενωση Μεταναστών Εργατών Λακωνίας και στο πλαίσιο της απεργίας διαρκείας τους εκατοντάδες άτομα «κατέλαβαν» χθες το πρωί το δημαρχείο, πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από το κτίριο και στη συνέχεια πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Πάντως εκεί η διοίκηση της Αστυνομίας δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπία των απεργών, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Ενωσης Μεταναστών Εργατών και επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ και δικηγόρο.

Η αντιπροσωπία των διαμαρτυρομένων, μεταξύ άλλων, κατονόμασε αστυνομικούς που έχουν ασκήσει βία και συλλάβει Πακιστανούς, παρότι εκείνοι επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα, ενώ δεσμεύτηκε για υποβολή μηνύσεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Σε άλλη κατάθεση Πακιστανός εργάτης καταγγέλλει τον δήμαρχο Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη για συμμετοχή σε ομάδα κρούσης κατά αλλοδαπών και για βιαιοπραγία σε βάρος του!

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο δήμαρχος τόνισε ότι σε εκείνη την περίπτωση ο αλλοδαπός κρατούσε ένα καδρόνι με πρόκες (!) και ότι εκείνος το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τις Αρχές, όπως και άλλοι πολίτες, ώστε να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Επιπλέον, ο κ. Γρυπιώτης τόνισε ότι ο Δήμος Ευρώτα στηρίζει τους νόμιμους εργάτες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η συγκέντρωση και η πορεία δεν είχαν γνωστοποιηθεί στις Αρχές. Ανάστατοι είναι και οι παραγωγοί, αφού η απεργία των Πακιστανών εργατών έχει μπλοκάρει τη συγκομιδή, διαλογή, συσκευασία και διανομή των πορτοκαλιών.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom