Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Μαρτυρία αστυνομικού που μετείχε στη σύλληψη Μαζιώτη (βίντεο)

Πως στήθηκε η “φάκα” στον Μαζιώτη - "Βιτρίνα" η επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ;

Τις λεπτομέρειες της επιχείρησης των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφει αστυνομικός που μετείχε στη σύλληψη Μαζιώτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο αστυνομικός ανέφερε ότι λίγο
μετά τις 12:00, δόθηκε σήμα από το κέντρο της άμεσης δράσης για έναν άκρως επικίνδυνος κακοποιό στην περιοχή Μοναστηράκι.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός και ο ρεπόρτερ που συνομίλησε με τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί, δεν γνώριζαν την ταυτότητα του δράστη. «Εκείνη τη στιγμή, προσπαθούσαμε να εγκλωβίσουμε τον άκρως επικίνδυνο κακοποιό», τόνισε ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι, αμέσως μετά, ακολούθησε μία πολύ σκληρή καταδίωξη, όπως τη χαρακτήρισε.

Δείτε το βίντεο από το Mega:


Πως στήθηκε η “φάκα” στον Μαζιώτη - "Βιτρίνα" η επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ;

Όλα δείχνουν ότι ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. Η αντιτρομοκρατική είχε καταρτίσει ειδικό σχέδιο περιμένοντας την επόμενη εμφάνισή του.

Μετά το χτύπημα με τη βόμβα που σάρωσε το κτήριο της τράπεζας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι ότι ο Μαζιώτης κινείται στα πέριξ του κέντρου. Μάλιστα θεωρούσαν δεδομένο ότι διατηρεί κρησφύγετο στην περιοχή της Δεξαμενής.

Αν και έγιναν εκτεταμένες έρευνες δεν υπήρξε αποτέλεσμα και έτσι μπήκε σε εφαρμογή το ... plan B.

Συγκεκριμένες ομάδες της ΔΙΑΣ ήταν καθημερινά σε συναγερμό σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου ώστε σε περίπτωση εντοπισμού του τρομοκράτη να επέμβουν σε πρώτη φάση και να “μπλοκάρουν” τη διαφυγή του. Πάντα στο κέντρο επιχειρήσεων ένας άνδρας της αντιτρομοκρατικής βρισκόταν για να κατευθύνει τις ομάδες αυτές.

Κάπως έτσι σήμερα μόλις έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων ότι ένας ένοπλος άνδρας κινείται στην οδό Μητροπόλεως ο άνδρας της αντιτρομοκρατικής κατήυθυνε τους άνδρες της ΔΙΑΣ εκεί.

Οι αστυνομικοί είδαν τον Ν. Μαζιώτη να μπαίνει σε ένα κατάστημα με είδη καμπινγκ. Πήραν διαταγή να τον περιμένουν να βγει και να τον ακινητοποιήσουν. Την ίδια ώρα προς το σημείο κινούνταν και άλλοι άνδρες της ΔΙΑΣ αλλά και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής.

Όταν ο Ν. Μαζιώτης πυροβόλησε και κατάφερε προσωρινά να διαφύγει, έστω και για μερικά μέτρα έπεσε πάνω σε δεύτερο μπλόκο.

Το plan b φαίνεται ότι δούλεψε. Αν και μετά από πραγματική μάχη με αρκετούς τραυματίες ο δράστης έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η επιχείρηση που στήθηκε από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη του παραεμπορίου ήταν η "βιτρίνα" για την σύλληψη του διαβόητου τρομοκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom