Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΟΕΣΒΔΕΝ για το φορολογικό νομοσχέδιο: Να μην περάσει η Νέα Φοροεπιδρομή - Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά!


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να χαρατσώσει άγρια τους εμπόρους και τους ελευθέρους επαγγελματίες.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΕΣΒΔΕΝ:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ 

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση τις επόμενες ημέρες νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με το οποίο θα επιχειρήσει να χαρατσώσει άγρια τους εμπόρους και τους ελευθέρους επαγγελματίες συνολικά. Είχε προηγηθεί όλους τους προηγούμενους μήνες ολόκληρη εκστρατεία προπαγάνδας, με απανωτά δημοσιεύματα, προκειμένου να προκαλέσει «κοινωνικό αυτοματισμό», να μας παρουσιάσει σαν φοροφυγάδες.

Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά!

Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το ποιος κόβει και ποιος δεν κόβει αποδείξεις, ποιος φοροδιαφεύγει.

Τι επιχειρείται να κρυφτεί;

  • Ότι η φορολογική επιβάρυνση του μέσου αυτοαπασχολούμενου αν συνυπολογιστεί ο κεφαλικός φόρος του τέλους επιτηδεύματος και η απουσία αφορολόγητου είναι σκληρή.

  • Ότι επαγγελματίες αγκομαχούν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τον υψηλό ΦΠΑ, τους φόρους στα καύσιμα, τα δημοτικά τέλη και πάει λέγοντας.

  • Ότι η φορολογία στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων αποτελεί το 95% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ενώ οι επιχειρηματικοί κολοσσοί πληρώνουν μόλις το 5%.

Τι άλλο συσκοτίζεται;

  • Τα προνόμια και οι φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων. Όπως, ο μονός φόρος που η πληρωμή του αναβάλλεται στο διηνεκές, ο «αναβαλλόμενος» φόρος των τραπεζών.

  • Η εθελοντική και συμβολική φορολογία των εφοπλιστών.

  • Οι φοροαπαλλαγές των στρατηγικών επενδυτών που έχουν ενταχθεί στους κάθε λογής αναπτυξιακούς νόμους. Δηλαδή, να φύγει από το κάδρο η δια νόμου φορολογική ασυλία των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων.

…και για όλα αυτά τα προκλητικά προνόμια κανένας «Ράμπο» της εφορίας δεν είδε ούτε άκουσε!

Αρκετά πληρώσαμε τις αντιλαϊκές πολίτικες, αρκετά πληρώσαμε για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και των  μονοπωλίων !

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση που προεκλογικά έταζε την κατάργηση του τέλους  επιτηδεύματος, αυτού του κεφαλικού φόρου, για να υφαρπάξει την ψήφο των επαγγελματιών, τώρα στην ουσία τριπλασιάζει τα βάρη (1102 ευρώ φόρος εισοδήματος και 488 τέλος επιτηδεύματος), με την καθιέρωση οριζόντιου τεκμαρτού εισοδήματος ύψους 10.920 ευρώ για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες.

Από την μία μας λέει ότι θα χρησιμοποιήσει την νέα τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει την φοροδιαφυγή και από την άλλη μας φορτώνει επιπλέον με οριζόντια χαράτσια μπει δεν μπει πελάτης στο μαγαζί.

   Προκλητικά αναφέρει ότι δεν μπορεί ένας επαγγελματίας να έχει λιγότερο εισόδημα από τον κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου, ενώ κάνει ότι ξεχνάει ότι τουλάχιστον ο εργαζόμενος έχει αφορολόγητο 8.000 ευρώ το χρόνο.

    Αντί να επαναφέρει το αφορολόγητο για να εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο εισόδημα για εμάς, αντί να βάλει «χέρι»  στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα ενοίκια που έχουν εξανεμίσει τα τελευταία δύο χρονιά το εισόδημα μας, αντί να πάρει έστω και ένα μέτρο για την διαγραφή των χρεών που κουβαλάμε ακόμα από τη 10ετή κρίση και την πολιτική των lockdowns την περίοδο του κορονοϊού έρχεται να «ξύσει» όπως λέει «τον πάτο του βαρελιού» και να οδηγήσει χιλιάδες βιοπαλαιστές επαγγελματίες σε νέα αδιέξοδα, χρέη και λουκέτα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η κυβέρνηση, εξέδωσε δελτίο «φορολογικής θυέλλης» που δεν πρέπει να  αγνοήσουμε. Η   φορολογία δεν αντιμετωπίζεται ατομικά. Για την αλλαγή των αντιλαϊκών νόμων απαιτείται συλλογική δράση. 

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας! Όλοι μια γροθιά να αποκρούσουμε την νέα επίθεση κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους Εμπορικούς Συλλόγους της Β/Δ Ελλάδας καθώς και τα σωματεία των επαγγελματιών όλων των κλάδων, τους επιστημονικούς συλλόγους να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη στις 22 Νοεμβρίου με κλειστά καταστήματα.

 Να συντονιστούμε και να αντιπαλέψουμε συλλογικά το νέο νομοσχέδιο που εκτινάσσει τη φορολογία μας, αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.  

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Φορολογικό.

  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση έως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση να κάνει. Καμία αναμονή μέχρι το 2025. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές.

                                                                                                                              ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom