Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»: «Καρατομήθηκε» η διοικήτρια με απόφαση Χρυσοχοΐδη (βίντεο)

2 εβδομάδες χωρίς θέρμανση το κτίριο που φιλοξενεί νεογέννητα και καρκινοπαθείς

Παύθηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου που εξέδωσε.

Πρόκειται για την τέταρτη καρατόμηση που γίνεται σε επικεφαλής νοσοκομείου από την ημέρα που ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας.

Δύο εβδομάδες χωρίς θέρμανση νεογνά, λεχώνες και ασθενείς

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το κτίριο Α του νοσοκομείου «Έλενα», του μόνου εξειδικευμένου γυναικολογικού-μαιευτικού νοσοκομείου της χώρας, όπως καταγγέλλουν γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό.

Στις 17 Νοεμβρίου ο λέβητας του συστήματος θέρμανσης «έσκασε» και έκτοτε δεν υπάρχει καμία θέρμανση, αλλά και καμία ορατή λύση, όπως τόνισε μιλώντας στο Kontra News ο γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Κώστας Καταραχιάς.

«Η εικόνα της εγκατάλειψης του νοσοκομείου “Έλενα” είναι χρόνια, με βασικό στοιχείο την υποχρηματοδότηση και την διαχείριση υποδομών από ιδιωτικές εταιρείες. Η διάλυση της τεχνικής υπηρεσίας και στο δικό μας νοσοκομείο (δεν έχει πρακτικά προσωπικό, δουλεύουν μόνο 6-7 άτομα, ενώ θα έπρεπε να είναι 45 για να συντηρείται κτιριακά το νοσοκομείο από ανθρώπους που το γνωρίζουν και ξέρουν τη δουλειά, που “πονάνε” το νοσοκομείο)», είπε ο κ. Καταραχιάς.

https://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom