Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Λέσβος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα


Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό καθώς βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα, ανοιχτά της Λέσβου. Το πλοίο με σημαία Κομόρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αποπλεύσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και ήταν φορτωμένο με αλάτι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του νησιού, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν παραπλέοντα σκάφη αλλά και ένα Super Puma.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ λόγω της κακοκαιρίας Bettina.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα μέλος του πληρώματος, παρά μόνο κάποια σωσίβια και μια σωσίβια λέμβος. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα σε ύψος.

Οι πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι μετά τις 7 το πρωί το πλοίο δήλωσε μηχανική βλάβη, στις 8.20 May Day όπου δήλωσε και κάποια κλίση και έπειτα χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις ινδοί και 8 Αιγύπτιοι. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom