Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δίκη για την φονική παράσυρση της Έμμας: «Δεν κατάλαβα ότι τη χτυπήσαμε κάνοντας όπισθεν», λέει η 19χρονη συνοδηγός (βίντεο)


«Είδα έναν άνθρωπο στο παρμπρίζ ακριβώς στη δική μου πλευρά. Η κοπέλα πετάχτηκε κάτω. Δεν κατάλαβα ότι τη χτυπήσαμε κάνοντας όπισθεν», κατέθεσε η συνοδηγός στο μοιραίο αυτοκίνητο στη δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας, στη Θεσσαλονίκη.

«Ήμουν σε σοκ. Μου κράτησε το χέρι (ο οδηγός) και μου είπε «δώσε μου δυο λεπτά» περιέγραψε η μάρτυρας για τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

«Τον ήξερα δυο μήνες τον κατηγορούμενο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν το είχα ξανά δει. Εκείνη τη μέρα είχα ρεπό. Προσφέρθηκε να με κατεβάσει στο κέντρο. Οδηγούσε κανονικά. Το όχημα μου φάνηκε πειραγμένο από τον θόρυβο. Εγώ μιλούσα στο κινητό. Φρενάραμε απότομα και κατάλαβα το πίσω μέρος να φεύγει δεξιά και αριστερά. Εκεί έχασε τον έλεγχο» κατέθεσε ακόμη.

Διεκόπη για αύριο η δίκη

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί. Εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο, η μητέρα της Έμμας, αναφερόμενη στον οδηγό και τη συνοδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου δήλωσε: «Αυτοί οι δυο θεώρησαν ότι τα δικά τους τομάρια αξίζουν περισσότερο από τη ζωή του ανθρώπου που χτύπησαν. Προσπάθησαν να διαφύγουν, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν. Δεν θεωρώ ότι έχουν μετανιώσει για τίποτα. Η κατάθεση της συνοδηγού φυσικά και δεν με έπεισε. Δεν έχει πει καμία αλήθεια. Εξακολουθεί να θέλει να σώσει το τομάρι της». «Ευχαριστούμε τους δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης για την άδεια που έδωσαν να συνεχιστεί η δίκη» σχολίασε επίσης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος δήλωσε από πλευράς του: «Το δικαστήριο έκρινε ορθά ότι πρέπει να εξεταστεί και ο κρατικός πραγματογνώμονας που συνέταξε την έκθεση για τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και για το όχημα που εμπλέκεται σε αυτό το δυστύχημα».

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία κατά τον κ. Ρουσσόπουλο είναι πως τόσο από την πλευρά του κατηγορούμενου, όσο και από το μέρος κάποιων άλλων μαρτύρων όχι απλά δεν υπάρχει μεταμέλεια, αλλά επιπλέον διακρίνεται αδιαφορία.

https://www.enikos.gr/

Δείτε ΕΔΩ όλες τις αναρτήσεις μας για την υπόθεση της Εμμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: