Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Παραίτηση από αγωγές κατά της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου


Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. από το 2016 έως και σήμερα έχει ταυτιστεί συμμετέχοντας, με κάθε διαθέσιμο μέσο και δυνατό τρόπο, στον εμβληματικό αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας και το Επιχειρησιακό τους Σωματείο.

Σε αυτό το πλαίσιο και μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία ανέδειξε και κατήγγειλε εμφατικά τις καταχρηστικές πρακτικές της εργοδοτικής πλευράς σε βάρος τους και σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Αποτέλεσμα των ενεργειών μας προς συμπαράσταση και στήριξη των εργαζομένων, όπως άλλωστε οφείλαμε, ήταν η στοχοποίησή μας από την εργοδοσία και η απόπειρα φίμωσης της Ομοσπονδίας μας, μέσω κατάθεσης σωρείας αγωγών με τις οποίες ζητούσε έως και 2 εκατ. ευρώ για δυσφήμιση.

Εμείς εξακολουθήσαμε, χωρίς καμία παρέκκλιση, να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και το δίκιο των συναδέλφων μας.

Δικαιωθήκαμε από το περιεχόμενο των αποφάσεων της δικαιοσύνης τόσο σε πρώτο (Πρωτοδικείο), όσο και δεύτερο βαθμό (Εφετείο), οι οποίες δικαίωσαν τους για δεύτερη φορά μέσα σε 7 χρόνια απολυμένους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας και ακύρωσαν τις ομαδικές τους απολύσεις, επιβεβαιώνοντας τη ρητορική και τις παρεμβάσεις της Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Μετά από όλα αυτά, η εργοδοτική πλευρά παραιτήθηκε από τα δικόγραφα των αγωγών… Η θετική αυτή εξέλιξη θα έχει αντίκρισμα μόνο αν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης υλοποιηθούν στο χώρο δουλειάς.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν περιθώρια πανηγυρισμών ή εφησυχασμών.

Καλούμε, λοιπόν, την εργοδοσία των Λιπασμάτων Καβάλας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταματήσει να επενδύει σε «λαβύρινθους» καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων ή «διαδρομές» ομαδικών απολύσεων ακολουθώντας, έστω και τώρα, το δρόμο την αποκατάστασης της εργασιακής δικαιοσύνης και της νομιμότητας στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας.

                                                                            
Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom