Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Φονικό στον Μυλοπόταμο: Ισόβια στον 45χρονο - «Καταραμένε - φονιά», ξέσπασε η σύζυγος του 22χρονου θύματος (βίντεο)


Την ενοχή του 45χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα στο Αργουλιό του Μυλοποτάμου ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το 2022 αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στον κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη και τρία ακόμη έτη για παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το flashnews.gr, είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις που τον βαραίνουν, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής οργής.

Επιπλέον από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου είχε ζητηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου και το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, τα οποία και απέρριψε το δικαστήριο.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου επικράτησε ένταση στην αίθουσα και, σύφμωνα με το zarpanews.gr, η σύζυγος του 22χρονου φώναξε «καταραμένε - φονιά».

Οι αστυνομικοί ηρέμησαν τα πνεύματα προσωρινά όμως η οργή των συγγενών του 22χρονου είναι εμφανής και στις δηλώσεις τους στα Μέσα.

«Δεν νιώθω δικαιωμένη. Θα ήθελα δις ισόβια ή να επανέλθει η θανατική ποινή γιατί αυτό που λένε ισόβια δεν είναι ισόβια», είπε η αδερφή του 22χρονου Κώστα, εμφανώς φορτισμένη.

«Δικαιωμένη θα ένιωθα αν γύριζε ο άντρας μου πίσω. Μόνο σκέφτομαι ότι θα δικαιωθεί η ψυχή του εκεί που είναι», είπε η σύζυγός του.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε αναφέρει ότι ο δόλος του 45χρονου αποδεικνύεται από το σημείο στο οποίο πυροβόλησε τον 22χρονο, καθώς τον σημάδεψε στην περιοχή της λεκάνης και τον σκότωσε.

Ζήτησε επίσης την απόρριψη της μετατροπής της κατηγορίας «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» σε «ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής» καθώς όπως είπε η καθημερινότητα των δύο οικογενειών ήταν να βρίζονται και να τσακώνονται και να έχουν εντάσεις. Οπότε όπως είπε ο βρασμός ψυχικής ορμής δε δικαιολογείται επειδή έβρισαν τη μητέρα και τον πατέρα του κατηγορουμένου, καταλήγοντας να προτείνει την ενοχή του σε ό,τι κατηγορείται.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 12 Ιουνίου 2022 ένας 44χρονος πυροβολεί και σκοτώνει τον 22χρονο Κώστα στο χωριό Αργουλιό του δήμου Μυλοποτάμου.

Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι είχαν αρκετές διαφορές και κατά το παρελθόν είχαν έρθει σε σύγκρουση. Ωστόσο, την ημέρα εκείνη οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε δρόμο του χωριού και καυγάδισαν έντονα. Μετά την λογομαχία και οι δύο έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο 22χρονος πήγε στο σπίτι της αδερφής του και τότε εμφανίστηκε ο 44χρονος με το αυτοκίνητό του και βγάζοντας όπλο τον πυροβόλησε αρκετές φορές. Μάλιστα, τέσσερις σφαίρες τον βρήκαν στην πλάτη με τον 22χρονο να πέφτει νεκρός.

Την επόμενη ημέρα ο 44χρονος παραδόθηκε στις αρχές και στη συνέχεια προφυλακίστηκε.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom