Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθη 17χρονος στον Κολωνό επειδή είχε σουγιά - Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την παραβατικότητα των ανηλίκων


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 17χρονος Έλληνας στον Κολωνό χθες Παρασκευή (24.11.2023), καθώς πάνω του βρέθηκε ένας σουγιάς, σε έλεγχο που του έκαναν οι Αρχές στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Χθες το απόγευμα και το βράδυ, αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ. έκαναν ελέγχους σε Κολωνό, Μαρούσι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Γλυφάδα, Πετρούπολη και Ίλιον, για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της δράσης, έγιναν έλεγχοι σε 240 άτομα και συνελήφθη ο 17χρονος στον Κολωνό για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς βρέθηκε πάνω του ένας σουγιάς. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας ενώ τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom