Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Πάτρα: Έκοβαν ξύλα από οικόπεδο του ΟΑΕΔ - Επ’ αυτοφώρω 4 συλλήψεις


Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και αρκετοί συμπολίτες αναζητούν τις πιο φθηνές λύσεις για να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Μία από αυτές είναι η προμήθεια ξυλείας για τζάκια και σόμπες.

Ομως, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί πως ορισμένοι, είτε για δική τους χρήση είτε για να τα πωλούν, προχωρούν σε παράνομη υλοτόμηση δασών.

Μια τέτοια περίπτωση αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα σε ένα οικόπεδο που ανήκει στον ΟΑΕΔ. Το προηγούμενο διάστημα στα Καμίνια, κάτοικοι των Καμινίων παρατηρούσαν ύποπτες κινήσεις στα όρια των Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας. Οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν άγνωστα άτομα να κινούνται σε δασικές περιοχές.

Για τα περιστατικά ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Πανίτσας και δρομολόγησε διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας και το Δασαρχείο, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, όλοι τους Ελληνες εκ των οποίων οι δύο Ρομά. 

Οι συλληφθέντες πιάστηκαν να υλοτομούν παράνομα σε κτήματα ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ. Αμεσα οδηγήθηκαν στο Δασαρχείο Κάτω Αχαΐας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τους επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

«Κάναμε γνωστή την υπόθεση και το ίδιο θα πράξουμε, όποιον κι αν πιάσουμε. Πρέπει όλοι να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον από την παράνομη υλοτομία και την εναπόθεση σκουπιδιών» αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου της κοινότητας Γ. Πανίτσα.

Με αυτόν τον τρόπο, στα Καμίνια θέλησαν να δείξουν σε όλους ότι η προστασία του περιβάλλοντος περνάει πάντα από το χέρι μας.

Πηγήpelop

https://eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom