Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος και οι προειδοποιήσεις για τα καλώδια (βίντεo)


Φως στα αίτια του δυστυχήματος με το ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες, αναμένεται να ρίξει το πόρισμα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που θα μεταβιβαστεί στην ΥΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο να παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια και στη συνέχεια στη θάλασσα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιου μοιραίου λάθους του πιλότου, ο οποίος σημειώνεται ότι ήταν έμπειρος χειριστής, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Τροιζηνίας Κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι το ελικοδρόμιο στην περιοχή δεν ήταν αδειοδοτημένο και δεν ήταν ασφαλές για την προσγείωση και την απογείωση ελικοπτέρων.
Αίσθηση προκαλεί, εξάλλου, η αποκάλυψη ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε σταλεί επίσημο έγγραφο στις αρμόδιες αρχές για τον κίνδυνο πρόσκρουσης ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ στον Πόρο. Σύμφωνα με τον ALPHA έπειτα από παράπονα και καταγγελίες χειριστών ελικοπτέρων έγινε αυτοψία από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. 
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, έγινε φωτογράφιση και στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση με έγγραφο προς τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το υπουργείο Μεταφορών και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσαν να υπάρξει σήμανση στα καλώδια γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει ελικόπτερο.


Οι μαρτυρίες

«Χτύπησε στα καλώδια που έρχονται από τον Γαλατά και τροφοδοτούν τον Πόρο με ρεύμα», ανέφερε στο enikos.gr ο Ευάγγελος Βίκος. Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τον Γαλατά, σύμφωνα με τον κ. Βίκο, ο οποίος σημείωσε ότι μετά το χτύπημα στα καλώδια ακούστηκε έκρηξη και ακολούθησε μία τεράστια λάμψη.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε “το ελικόπτερο έκανε μία περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και στη συνέχεια έγινε έκρηξη και έπεσε στο νερό”.

“Όλα έγιναν ακαριαία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Σε δευτερόλεπτα έκανε την περιστροφή, έγινε η έκρηξη και έπεσε”, πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.


http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom