Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Τραγωδία στον Πόρο: Νεκροί ανασύρθηκαν και οι τρεις επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου - Μπλακ άουτ στο νησί - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες (φωτο & βίντεο)


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση το μεσημέρι του ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θάλασσα ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, καθώς πριν από λίγο ανασύρθηκαν και οι τρεις σοροί των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, Αρχικά, εντοπίστηκαν οι δύο σοροί ανδρών ρωσικής υπηκοότητας, ενώ λίγο αργότερα ανασύρθηκε από τους δύτες και η σορός του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου.
Το ελικόπτερο που κατέπεσε στις 15.40 στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, νότια της εισόδου στο λιμάνι του νησιού, είχε απογειωθεί από το Κρανίδι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης έκανε στάση στον Γαλατά για να παραλάβει δύο άτομα με τελικό προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και κατέπεσε στη θάλασσα.




«Χτύπησε στα καλώδια που έρχονται από τον Γαλατά και τροφοδοτούν τον Πόρο με ρεύμα», ανέφερε στο enikos.gr ο Ευάγγελος Βίκος Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τον Γαλατά, σύμφωνα με τον κ. Βίκο, ο οποίος σημείωσε ότι μετά το χτύπημα στα καλώδια ακούστηκε έκρηξη και ακολούθησε μία τεράστια λάμψη.
«Έκανε περιστροφή στον αέρα, έγινε έκρηξη και έπεσε στο νερό - ΒΙΝΤΕΟ
Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε “το ελικόπτερο έκανε μία περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και στη συνέχεια έγινε έκρηξη και έπεσε στο νερό”.
“Όλα έγιναν ακαριαία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Σε δευτερόλεπτα έκανε την περιστροφή, έγινε η έκρηξη και έπεσε”, πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Στην περιοχή άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου, ενώ επί τόπου βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης.

Στο σημείο του συμβάντος μετέβη και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Επίσης στο σημείο έσπευσαν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα. Στις έρευνες συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
 Χωρίς ρεύμα ο Πόρος
Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει υποβάλει αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες,. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ άουτ στον Πόρο

«Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Και προσθέτει: «Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα».

Σημ. Ζείδωρον: Κάποιες από τις φωτογραφίες είναι του χρήστη https://www.facebook.com/GreekBurger/,που "δανείστηκαν"-οικειοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το δυστύχημα στον Πόρο

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom