Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Mετά τον Πολάκη και ο Κοντονής κατά δικαστών: Σαν να απαιτούν αφωνία απ’ όσους έχουν αντίθετη γνώμη


Μετά τον Παύλο Πολάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παίρνει τη σκυτάλη της… επίθεσης κατά των δικαστών. Μίλησε για κάποιους που μοιάζουν να απαιτούν να μην υπάρχει αντίθεση άποψη από τη δική τους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή, ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε για τις τελευταίες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους ή εκείνη του ΣτΕ για τη μη επέκταση του χρόνου παραγραφής φορολογικών υποθέσεων, και άφησε αιχμές κατά ορισμένων δικαστών.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι σχετικά με την κριτική η οποία γίνεται μετά την έκδοση αποφάσεων για το περιεχόμενό τους, τού προκαλεί κατάπληξη ο τρόπος που αντιδρούν ορισμένοι δικαστικοί κύκλοι, «σαν να απαιτούν να υπάρξει αφωνία σε όσους έχουν μια αντίθετη άποψη και μια αντίθετη γνώμη».

«Όλοι υφιστάμεθα την κριτική για τις αποφάσεις μας και κανένας δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω κριτικής», σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Για να προσθέσει: «τελικός κριτής όλων μας είναι ο λαός, ο οποίος μπορεί ν' αξιολογήσει και τις κυβερνητικές προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται επ' αυτού».

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής εξαπολύει σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη στάση της στην υπόθεση του Noor1, κατηγορώντας τη, για επιχείρηση αποσταθεροποίησης τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να ορίσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι το σχέδιο της ΝΔ για άμεση πτώση της κυβέρνησης και εκλογές έχει ακυρωθεί πολλαπλώς μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας και πως γι' αυτό επανέρχεται με οξυμμένο πολιτικό λόγο, «ακριβώς γιατί βρίσκονται σε μια περιδίνηση». «Η Ν.Δ. πολιτικά έχει αποτύχει, το σχέδιό της έχει πέσει στο κενό», υπογραμμίζει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι η ΝΔ με την υπόθεση του Noor1 «προσπαθεί να αναδείξει παρατυπίες ή παρανομίες, όπως ισχυρίζεται, εκεί που δεν υπάρχουν». «Διότι», σημειώνει, «όλη η διαδικασία κινήθηκε μέσω των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα στέλεχος της κυβέρνησης επειδή προέτρεψε κάποιον να πει την αλήθεια και να δώσει στοιχεία. Εάν είχε συμβεί κάτι διαφορετικό, βεβαίως, θα υπήρχαν πολιτικές ευθύνες».

Είπε ότι «φυσικά και μπορούσε» να το κάνει αυτό ο κ. Καμμένος, όπως και οποιοσδήποτε πολίτης σε αντίστοιχη περίπτωση. Κατηγορεί τη ΝΔ ότι «γίνεται ιμάντας μετάβασης των απόψεων και των επιδιώξεων οικονομικών συμφερόντων αξιοποιώντας συγχρόνως μια μερίδα του Τύπου που ελέγχουν». «Έχει γίνει όμως συνείδηση στον λαό ότι σε αυτή την υπόθεση η Δεξιά, η Νέα Δημοκρατία, συναγωνιζόταν την ακροδεξιά νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για το ποιος θα εμφανιστεί ως καλύτερος συνήγορος του Γιαννουσάκη στη Βουλή», παρατηρεί.

Ερωτηθείς εάν η υπόθεση του Noor1 και η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του Ευ. Μαρινάκη συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την είσοδο του επιχειρηματία στην αγορά των media, ο κ. Κοντονής απαντά: «Δεν συνδέεται». Και συνεχίζει αναλυτικά: «Ο Γιαννουσάκης είχε δώσει κάποια στοιχεία. Επόμενο και φυσιολογικό είναι αυτά τα στοιχεία να ελέγχονται. Δεν λέω ότι αυτά που έδωσε ο Γιαννουσάκης είναι αληθή, αν δεν υπάρξει ένα πόρισμα των διωκτικών και των εισαγγελικών αρχών, αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν ο Γιαννουσάκης έδωσε αυτά τα στοιχεία και περιήλθαν στις εισαγγελικές αρχές και είχε διαταχθεί η σχετική μελέτη τους και έρευνα, δεν υπήρχαν ζητήματα ΔΟΛ και πλειστηριασμού του ΔΟΛ».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι ο κ. Μαρινάκης ήταν στον χώρο των media και πως ανεξάρτητα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στον οποίο συμμετείχε, ελέγχει αρκετές εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή του σε ΜΜΕ.

«Η προσπάθειά του αυτή είναι πολλαπλώς γνωστή εδώ και πολύ καιρό», προσθέτει, για να υπογραμμίσει: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί και δεν είναι ηθικά ορθό να ενεργοποιεί τον Τύπο που ελέγχει για να διαμορφώνει καταστάσεις ή να νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί στο απυρόβλητο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom