Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Αλλαξε στόχο το "εξάσφαιρο" της κυβέρνησης! Σφοδρή επίθεση Πολάκη στον Άρειο Πάγο

Τον έπιασε ο πόνος για τους απλήρωτους Εργαζόμενους!!!
Γιατί ρε μάγκα δεν στέλνεις την Επιθεώρηση Εργασίας να "καθαρίσει" νόμιμα και να βρουν έτσι οι άνθρωποι το δίκιο τους
Ζείδωρον

Με νέα του ανάρτηση στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στρέφει αυτή τη φορά τα βέλη του στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας απόφαση που έλαβε ως «ταξική»

Νέα επίθεση εναντίον των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Πριν κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε από την επίθεσή του στο ΣτΕ για την απόφαση με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η πρακτική των διαδοχικών παρατάσεων στους φορολογικούς ελέγχους πέραν της πενταετίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στρέφει αυτή τη φορά τα βέλη του στον Άρειο Πάγο και αναφέρεται στην κρίση του τελευταίου σχετικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από τις επιχειρήσεις και το κατά πόσο συνιστά αυτή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας. Σημειώνεται πάντως, ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων συνιστά, ούτως ή άλλως, ποινικό αδίκημα.

Ο Παύλος Πολάκης κατακρίνει την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία αναφέρεται στην τυπική ερμηνεία του νόμου περί εργασιακών συμβάσεων. Ο αναπληρωτής υπουργός κάνει λόγο για «ταξική» και «πολιτική απόφαση», αποφεύγοντας να διευκρινίσει στο σχόλιό του ότι ναι μεν η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί αδίκημα και δη σοβαρό, ωστόσο δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της εργασίας, όπως ακριβώς αποτυπώνει στην απόφασή του ο Άρειος Πάγος.

Πιο αναλυτικά το σχόλιο του Παύλου Πολάκη στο facebook:
«Προσέξτε στοιχειοθέτηση!!! Το να μην σε πληρώνουν ενώ δουλεύεις δεν είναι βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σου σύμβασης!!!!!!

Πόσες χιλιάδες τόμους νομικών κειμένων πρέπει να' χεις διαβάσει, πόσο up to date στις εξελίξεις του νομικού πολιτισμού πρέπει να είσαι για να βγάλεις τέτοια απόφαση ;;;;;

Εγώ ο αστοιχείωτος σας λέω λοιπόν ότι αυτή η απόφαση είναι βαθιά ΤΑΞΙΚΗ ,στηρίζει τους εργοδότες και προσπαθεί να "νομιμοποιήσει" την εργασιακή ανασφάλεια και μισθολογική ζούγκλα που έφεραν τα μνημόνια. Είναι πολιτική και όχι νομική απόφαση».Ο Παύλος Πολάκης έχει ανοίξει «κόντρα» με τον δικαστικό και δικηγορικό κόσμο, με τις «πλάτες» και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον κάλυψε εξ ολοκλήρου κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς εκφράζουν την απογοήτευσή τους. Η ζημιά που προκαλείται από τις ενέργειες και τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη στη Δημοκρατία, στους θεσμούς, στην κοινωνία, αλλά και το ίδιο το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη που είναι η Δικαιοσύνη, είναι τεράστια, όσο τεράστια είναι και η ανώριμη πολιτικά συγκάλυψη που του παρέχει ο πρωθυπουργός.

Το κακό, έλεγαν οι ίδιοι οι δικαστές, είναι ότι το Μαξίμου και η πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών και προσπαθούν με λογικές παιδικής χαράς να μεταφέρουν και να επιρρίψουν όλες τις ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης, παραβλέποντας ότι η δική τους επιχειρηματολογία είναι αυτή της κλίμακας ένα του IQ.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: