Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών κατά του Παύλου Πολάκη

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει τις απρεπείς, συκοφαντικές και αναρμοδίως εκφρασθείσες τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, όπως αυτές αναφέρονται στον Τύπο, περί του ότι οι δικαστές δεν θέλουν δήθεν να καταθέτουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).


Ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι ουδέποτε αμφισβητήσαμε ότι έχουμε τέτοια υποχρέωση, ενώ, άλλωστε, όλοι οι δικαστές υποβάλλουμε κάθε έτος εμπρόθεσμα τις εν λόγω δηλώσεις.

Η συκοφαντία επιτείνεται εκ του ότι ο Υπουργός γνωρίζει ότι εμείς αμφισβητήσαμε δικαστικά όχι καθαυτή την υποχρέωση, αλλά συγκεκριμένες ειδικότερες ρυθμίσεις της οικείας υπ’ αρ. 1846/13.10.2016 κοινής απόφασης των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 3300/13.10.2016), ιδίως αναφορικά με την ανάθεση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των δικαστικών λειτουργών σε όργανο μη συγκροτούμενο τουλάχιστον κατά πλειοψηφία από δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και με τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων (ηλεκτρονικά), ο οποίος προσβάλλει το ατομικό δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων λόγω του κινδύνου διαρροής και δημοσιοποίησης των προσωπικών στοιχείων των δικαστικών λειτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom