Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πόλεμος ανακοινώσεων για τη Δικαιοσύνη! Πρώην πρόεδρος του ΣτΕ "βάζει χέρι" στους δικαστές: "Ασχοληθείτε με τα καθήκοντα σας"!!!


Ατελείωτο μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων με τις οποίες ασκείται κριτική σε δικαστές και δικαστικές αποφάσεις. 

Πριν από λίγο και ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,
Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, με δήλωση του κάλεσε τους Έλληνες δικαστές να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ αναφέρει στη δήλωση του: "Αποτελεί διεθνή πρωτοτυπίαν το γεγονός ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης εκτοξεύονται ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των Ελληνικών Δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή.

Κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια», προκειμένου να παραβιάσουν απόφασιν Ανωτάτου Δικαστηρίου. Γράφουν μαντινάδες, για να λοιδορήσουν δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους, εκτός από τυφλούς, αποκαλούν και κωφούς, απαρνούμενοι, με τον τρόπο αυτόν, «την ίδια τους την μάνα και το πατρικό τους σπίτι» μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν. Έτσι λοιπόν καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας.

Μετά από 40 χρόνια πραγματικής δικαστικής υπηρεσίας δικαιούμαι νομίζω να απευθύνω προς τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς την ευχήν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι αυτοί δεν είναι μόνον νομικά άσχετοι, είναι και θεσμικά κατάπτυστοι.

Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί μόνο με την στάση αυτή θα δώσουν την ελπίδα ότι στην Πατρίδα μας θα λειτουργήσουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί".

Νωρίτερα σήμερα και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταδίκασε-με ανακοίνωση της-"τις ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της Δικαιοσύνης εν γένει".

Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζουν, συγχρόνως, "τον βαθύτατο προβληματισμό τους για τις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης κάθε φορά που δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας".

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλήγει "Δυστυχώς, όπως μαρτυρεί ο ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα, έχει καταστεί έξις σε ορισμένους πολιτικούς «κάποιος λόγος θρασύς ή κακή πράξη θα προκύψει, κι αυθάδεια, κατά πως είναι η συνήθεια των θνητών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom