Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

«Πράσινο φως» για την αναίρεση της αθώωσής του - Πολιτική εμπλοκή με τους δανειστές

Σε δικαστικό θρίλερ τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου μετά την κίνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ν’ ανάψει το «πράσινο φως» για την αναίρεση της αθώωσής του.

Την τελική απόφαση θα πάρει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, σε μία εποχή ωστόσο που τα «μηνύματα» από τους δανειστές πυκνώνουν και καθιστούν σαφές προς την ελληνική κυβέρνηση ότι το θέμα Γεωργίου πρέπει να κλείσει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προχώρησε στην αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο το οποίο απαλλάχτηκαν κατά πλειοψηφία από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης τόσο ο κ. Γεωργίου όσο και άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα μας να οδηγηθεί στο καθεστώς των μνημονίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναίρεση που ασκείται για την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ η οποία μάλιστα έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η κυβέρνηση φαίνεται να πιέζεται ιδιαίτερα από τους δανειστές ακόμη και για την αποζημίωση του κ. Γεωργίου αλλά και την κάλυψη των δικαστικών του εξόδων.

Άλλωστε η Eurostat με έγγραφό της που υπάρχει στη δικογραφία έχει προβάλει από την αρχή σοβαρές «ενστάσεις» ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης , υποστηρίζοντας ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου εφάρμοσε για την προσμέτρηση όλων των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος τους κανόνες της.

Στην αναίρεσή της η εισαγγελέας του του Αρείου Πάγου διαπιστώνει, σύμφωνα με πληροφορίες πως το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο απαλλάχτηκε ο κ. Γεωργίου έχει νομικά σφάλματα.

Το δικαστικό Συμβούλιο παρά την αντίθετη εισήγηση της εισηγήτριας Χριστίνας Ρωμέση που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, είχε , είχε αποφασίσει τη μη παραπομπή του. Πλειοψηφούντες ήταν οι δικαστές Κων/νος Σταμαδιάνος και Κωσταντία Αγγελάκη.

Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ήταν το δεύτερο, κατά σειρά που απάλλασσε τον κ.Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 .

Τον τελικό λόγο για την επιστροφή ή όχι της υπόθεσης σε νέα κρίση του Συμβουλίου Εφετών θα έχει τώρα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου .

Ο κ. Γεωργίου πάντως έχει ακόμη μία ποινική εκκρεμότητα για την υπόθεση αυτή αφού είναι σε εξέλιξη η άλλη δίκη του για το πλημμέλημα της παράβασης η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom