Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Εισβολή Ρουβίκωνα - Κόκκινης Γραμμής στο γραφείο της Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη (φωτο)

Διαμαρτυρία για τον θάνατο της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου

Σήμερα Πέμπτη 6/7 στις 12.30μ.μ. 30 σύντροφοι/ισσες του Ρουβίκωνα και της Κόκκινης Γραμμής πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο δημαρχείο Ζωγράφου για το θάνατο της 62χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα. 

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε εισβολή στο γραφείο της δημάρχου όπου οι σύντροφοι/ισσες την έθεσαν προ των ευθυνών της. Θα ακολουθήσει κείμενο και βίντεο της παρέμβασης.

Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε την εισβολή μας η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σταύρος Αρμπίλιας επέμειναν στην αρχική τους γραμμή ότι η εργαζόμενη είχε δουλέψει μόλις τρεις ώρες το πρωί. Δεν σχολίασαν τις μαρτυρίες που τους διαψεύδουν και αποποιήθηκαν, όπως συνηθίζεται σε όλες τις περιπτώσεις των εργατικών δολοφονιών, κάθε ευθήνη.

Στην δημοτική αρχή επίσης τέθηκε και το ζήτημα της παρουσίας μπράβων για την προστασία της δημάρχου, μετά την καταστολή της κατάληψης της βίλλας Ζωγράφου, όπως και το ίδιο το γεγονός της καταστολής της κατάληψης.

Πιστοί στην πάγια τακτική των καθεστωτικών, δήμαρχος και αντιδήμαρχος επέλεξαν να απαντούν παραπειστικά και επιλεκτικά. Να ξέρουν ότι αυτός ο τρόπος διαχείρισης μπορεί να ταιριάζει στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά για τον κόσμο του αγώνα δεν είναι άλλο από άμεση παραδοχή ενοχής.

Δυστυχώς λόγω τεχνικών προβλημάτων το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο. Αντι αυτού δημοσιεύουμε κάποιες φωτογραφίες απο την εισβολή και τον διάλογο στο γραφείο της δημάρχου


Ρουβίκωνας - Κόκκινη Γραμμή

Ρουβίκωνας - Κόκκινη Γραμμή: Ανακοίνωση για την εισβολή στο γραφείο της δημάρχου Ζωγράφου, Τίνας Καφατσάκη

Την Πέμπτη 29 Ιούνη έληξε μετά από 11 μέρες η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που είχε ως βασικά αιτήματα τη μονιμοποίηση των περίπου 10.000 συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες στον τομεά της καθαριότητας και τη μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιων καθαριότητας των Δήμων.

Η απεργία αυτή είχε όλες τις γνωστές “ομορφιές” που έχει σχεδόν κάθε απεργία τις τελευταίες δεκαετίες στον ελλαδικό χώρο: το γνωστό εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τα στελέχη της με μπόλικα παχιά λόγια διά στόματος του πρωθυπουργού και διάφορων υπουργών του, συναντήσεις των μεγαλοσυνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό και υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις όπου αντί ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των απεργών δόθηκαν κάποια ψίχουλα του τύπου δίμηνη παράταση των συμβάσεων εργασίας ίσα ίσα να βγει το καλοκαίρι.

Με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά στους δρόμους εν μέσω καύσωνα διαρκείας και μετά από αλλεπάλληλους κύκλους διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους. Μας είναι άγνωστο αν η απεργία έληξε επειδή θεωρήθηκαν αρκετά τα ψίχουλα που δόθηκαν ως αντάλλαγμα, αν έληξε λόγω κόπωσης των απεργών ή αν κρίθηκε απαραίτητη η διακοπή της λόγω του ακραίου καύσωνα και των κινδύνων που υπήρχαν για τη δημόσια υγεία.

Αυτό όμως που ξέρουμε καλά είναι ότι με το που έληξε η απεργία διάφοροι καρεκλοκένταυροι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από την άνεση των κλιματιζόμενων γραφείων τους, επέβαλαν στους εργαζόμενους στην καθαριότητα να δουλεύουν διπλοβάρδιες, αδιαφορώντας πλήρως για τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Το αποτέλεσμα ήταν σε διάστημα λίγων μόλις ημερών να έχουμε όχι ένα αλλά δύο περιστατικά σε εργαζόμενους της καθαριότητας. Το πρώτο είναι ο θάνατος της 62χρονης εργάτριας του δήμου Ζωγράφου τα ξημερώματα του Σαββάτου, μητέρας 4 παιδιών, εκ των οποίων το ένα ΑΜΕΑ.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη δύο μέρες μετά στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου 45χρόνος συμβασιούχος, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, καταπλακώθηκε από απορριματοφόρο και από τότε χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Κάποιοι θα κάνουν λόγο για δύο άσχετα μεταξύ τους και σε κάθε περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά. Άξιος ο μισθός τους απαντάμε εμείς. Για όσους αναπαράγουν άκριτα αυτή τη ρητορική ας συνεχίσουν να μασάνε αμέριμνοι το σανό που τους ταίζουν εδώ και χρόνια τα φερέφωνα της εξουσίας. Όσο για τους εργαζόμενους στο δήμο, ας έχουν υπόψη τους ότι το Σάββατο ήταν η σειρά της Ντανιέλας, αύριο όμως μπορει να είναι ο οποιοσδήποτε στη θεση της.

Τέτοια γεγονότα δεν είναι ατυχήματα και οι ευθύνες βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Κι ενώ ακόμα δε μάθαμε τίποτα για το βαρύτατο τραυματισμό του συμβασιούχου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς για το θέμα αυτό επικρατεί μία εντυπωσιακή ομερτά, δεν ισχύει το ίδιο για το θάνατο της 62χρονης εργάτριας του δήμου Ζωγράφου. Εκεί ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται και δεν είναι άλλοι από τη δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Σταύρο Αρμπιλιά.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας λένε ότι η 62χρόνη ήταν επιφορτισμένη να δουλέψει 3 βάρδιες σε μιάμιση μέρα, ότι ήταν έξω στο δρόμο μαζεύοντας σκουπίδια στις 4 το μεσημέρι και ότι όταν την Παρασκευή ζήτησε να μη δουλέψει λόγω αδιαθεσίας, απειλήθηκε από τον επόπτη με πειθαρχικό λόγω "άνωθεν εντολών".

Έτσι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στο δημαρχείο Ζωγράφου, για να υπενθυμίσουμε στην Τίνα Καφατσάκη και στον Σταύρο Αρμπιλιά ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι του θανάτου της Ντανιέλας Πρελορέντζου και ότι τα κούφια λόγια τους και οι υποκριτικές τους ανακοινώσεις δεν πείθουν κανέναν.

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Κόκκινη Γραμμή-Ομάδα για την εργατική Αντεπίθεση

Σημ. Ζείδωρον:Κείμενο και φωτο από αναρτήσεις στο https://athens.indymedia.org/.Από πλευράς Δήμου Ζωγράφου μέχρι αυτή την ώρα(21:30) δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για  την εισβολή...

Στο site του Δήμου Ζωγράφου υπάρχει μόνο η παρακάτω ανακοίνωση της ΠΕΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom