Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις πυρκαγιές στη Μάνη


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διαπιστωθεί πως προκλήθηκαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Μάνη κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου η αντιπεριφερειάρχηςΛακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα οι πυρκαγιές στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης είναι σε ύφεση. Υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Στην περιοχή της Κοκκάλας επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ στο Σκουτάρι επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 20 άτομα.

Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ζήτησε «από τον ΕΛ.ΓΑ. να συγκροτήσει συνεργεία και να έλθουν στη Λακωνία, προκειμένου να κάνουν καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Υπάρχει συνεργασία της κτηνιατρικής υπηρεσίας με τους κτηνοτρόφους, ώστε να έχουμε μία πρώτη εικόνα για τις ζημίες, όταν θα έλθουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ», ανέφερε η κα. Τζανετέα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για την στήριξη του τουρισμού στην ανατολική Μάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom