Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Κρήτη: Κάηκε ολοσχερώς εργοστάσιο στρωμάτων (φωτο & βίντεο)


Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής το εργοστάσιο στρωμάτων και λευκών ειδών της οικογένειας Βατσινά στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Τυλίσου, όπου κάτω
από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά γύρω στις 4:00 το απόγευμα στον αποθηκευτικό χώρο της μονάδας.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις θέτοντας σε πλήρη συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας έδιναν μέχρι αργά τη νύχτα μάχη για να θέσουν αφενός την πυρκαγιά υπό έλεγχο αλλά και αφετέρου για να μην επεκταθούν οι φλόγες.

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης ρίχτηκαν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ τους συναδέλφους τους του Ηρακλείου συνέδραμαν δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου και του Ρεθύμνου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν αμέσως το σημείο για προληπτικούς λόγους, ενώ υδροφόρες, μηχανήματα και διάφορα άλλα μέσα εστάλησαν στο ΒΙΟΠΑ Τυλίσου από τους δήμους Ηρακλείου και Αρχανών Αστερουσίων μετά από σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκαν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ με όποιο μέσο μπορούσαν συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και εθελοντές.

Από την πρώτη στιγμή στον χώρο του εργοστασίου βρέθηκαν και εργαζόμενοι της επιχείρησης που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φλόγες κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά το εργοστάσιο, που λόγω των εύφλεκτων υλικών έγινε στην κυριολεξία παρανάλωμα, ενώ η ατμόσφαιρα από τον πυκνό καπνό ήταν αποπνικτική σε μεγάλη ακτίνα από τη μονάδα παραγωγής.


http://www.cretapost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom