Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από ΑμεΑ (φωτο & βίντεο)


Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης (20.07.2017) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων παιδιών με αναπηρία στο υπουργείο Υγείας.

Λίγο αργότερα, περίπου 30 άτομα με αναπηρία μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο σήκωσαν τα ρολά, μπήκαν μέσα και προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
http://www.newsit.gr/

Απαίτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις με πολύωρη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας


Μαχητική, μαζική, πολύωρη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιούλη ανάπηροι, παιδιά με ειδικές ανάγκες, γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και του ΣΕΜΙΣΕΑ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου απαιτώντας άμεσες και συγκεκριμένες δεσμεύσεις επί των αιτημάτων τους.

Οι συγκεντρωμένοι, που αποχώρησαν τελικά αργά το βράδυ της Πέμπτης από το υπουργείο, αφού τελικά ορίστηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη για τις 11 το πρωί της Παρασκευής 21 Ιούλη, με σύνθημα, «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία», απαίτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαμηνύοντας ότι δεν θα αποχωρήσουν από το υπουργείο εάν δεν λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στο στόχαστρο της κινητοποίησης οι συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής, αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης στα πλαίσια της ΕΕ, καθώς και τα «σφαγεία των ΚΕΠΑ».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, κατέβηκαν τα ρολά της εισόδου του υπουργείου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι τα ανέβασαν και στη συνέχεια εισήλθαν στην είσοδο του υπουργείου προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη, απαιτώντας να συναντηθεί άμεσα αντιπροσωπεία τους με την ηγεσία του υπουργείου. Μάλιστα, στο χώρο του υπουργείου εμφανίστηκε και μια διμοιρία των ΥΜΕΤ η οποία τελικά απομακρύνθηκε κάτω από την κατακραυγή συγκεντρωμένων.

Από την πλευρά του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ επικαλούμενος ότι ο ίδιος βρίσκεται στην Βουλή για τις ανάγκες νομοθετικού έργου, ενώ ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός βρίσκεται στο συμβούλιο υπουργών Υγείας της ΕΕ, παραπέμποντας σε συνάντηση το πρωί της Παρασκευής. Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία επανέλαβε το αίτημα για συγκεκριμένη δέσμευση σχετικά με την καταβολή των οφειλομένων εντός 15 ημερών από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών. Ο αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα και κωλύματα για την μη καταβολή των οφειλομένων, με την αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ να ανταπαντά ότι πρόκειται για εμπαιγμό και ότι ανάλογες δικαιολογίες τις έχουν ακούσει ξανά χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Διεκδικούν:
  • Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη.
  • Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
  • Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.
  • Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας).
Σημειώνεται ότι Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής και Χρήστος Κατσώτης για τις τραγικές επιπτώσεις από την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες και ιδιαίτερα σε παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom